Platforme care folosesc tehnologia blockchain

Pentru ca tot am scris articolul trecut despre tehnologis blockchain, in articolul asta vreau sa va dau exemple despre alte platforme.

Platforme care folosesc tehnologia blockchain

Una dintre platforme este ShipChain care ofera track&trace de la un capat la altul al lantului de distributie. Aplicatia doreste sa unifice trasabilitatea produselor atunci cand se folosesc mai multe variante de transport: maritim, rutier, aerian etc. Ei doresc, prin asta, sa previna pierderile si furturile pe traseul parcurs de marfuri.

O alta aplicatie este o aplicatie dezvoltata de romani SupplyBlockchain care isi doreste sa reduce peirderile pe lantul de distributie printr-o mai mare transparenta si securitate.

Everledger este o alta aplicatie care foloseste tehnologia blockchain construita mai mult pentru indistria diamantelor. La ei pe site gasiti informatii mai multe despre ceea ce fac ei. basic asigura trasabilitatea prin trazactii electronice de la miner pana la cumparator pentru fiecare diamant. Prin platforma reusesc sa conecteze toti actorii implicati in lant.

Modum este o alta aplicatie dezvoltata pe tehnologia blockchain. Solutia lor are 3 companente:

  • MODsense o solutie care achizitioneaza datele. O serie de device-uri dotate cu senzori sau senzori preiau aceste date si le transmit mai departe;
  • MODlink o solutie care asigura legatura securizata intre componente si automatizeaza sarcinile si procesele;
  • MODsight solutia care consolideaza datele si ofera rapoarte relevante despre date si evenimente.

Concluzie

Asa cum ati remarcat probabil aplicatiile care folosesc tehnologia block chain au inceput sa apara in logistica. Sunt focusate in principal pe vizibilitate si urmarire produse.

Sper ca si dezvoltatorii romani sa imbratiseze tehnologia si sa dezvolte mai multe solutii bazare pe blcokchain.

Un comentariu la „Platforme care folosesc tehnologia blockchain”

Lasă un comentariu