Treceri de cale ferata supravegheate

S-a intamplat azi in toata tara, mai multi politisti au supravegheat peste 1500 de treceri la nivel de cale ferata. Subiecte focus in articol:

  • treceri de cale ferata supravegheata de politie
  • unde greseste politia

Treceri de cale ferata supravegheata de politie

Astazi a fost razie la trecerile de cale ferata, politia urmarind sa vada care sunt cei care nu respecta regulile de trecere. 1500 de treceri la nivel au fost supravegheate. Actiunea a avut ca scop sa dea amenzi celor care nu respecta semnalele la trecere. Si au avut suficienti soferi care nu au respectat regulile. Nerespectarea semnelor de circulatie sau a luminilor de semnalizare la trecerea cu cale ferata se sanctioneaza cu 9 puncte care inseamna aproximativ 1100 de ron amenda.

In ultima perioada au fost mai multe accidente grave la trecerile cu calea ferata. Marea majoritate a problemelor au aparut pentru ca soferii forteaza trecerea al nivel. Fortand trecerea la nivel de cale ferata fara se se asigure exista mari sanse ca un accident sa se produca. Iar un accident cu trenul este tot timpul unul extrem de grav.

Unde greseste politia

Din punctul meu de vedere greseste pentru ca sanctioneaza numai soferii. Nu am auzit niciodata ca politia sa fi sanctionat CFR pentru ca nu mergeau baerierele. Iar nefunctionearea barierelor duce la accidente sau la blocarea traficului. Dar nu, politia sta si supravegheaza doar soferii si dau amenzi doar soferilor.

Iar asta inseamna ca ei isi fac treaba. Da, dar doar partial. Daca Politia si-ar face treaba complet atunci cand barierele blocheaza circulatia sau nu functioneaza corect ar trebui sa aplice amenda CFR. Daca ai in drumul tau o bariera la trecere de cale ferata o sa-ti dai seama de ce soferii forteaza trecerea. In foarte multe cazuri barierele stau puse fara motiv. Distantele dintre trenuri sunt mai mari de 10 minute si totusi barierele nu se ridica. Si stai acolo ca prostul si te uiti la ele. Cu toate ca tu si alti 20 de prosti care stau la coada mai aveti si alte treburi si va grabiti. Daca suni la Politie dau din umeri si zic ca nu au ce face.

Asta inseamna corectitudinea in legislatia romaneasca si corectitudinea in aplicarea legii nediscriminatoriu.

Daca tia placut articolul te invit s-al citesti si pe urmatorul: Amenzi pentru folosirea telefonului la volan

Un comentariu la „Treceri de cale ferata supravegheate”

Lasă un comentariu