112 – setare sms de urgenta

Tefoanele actuale care sunt smart au o functie speciala prin care poti trimite un sms de urgenta. Subiecte focus in articol:

  • cum trimiti sms de urgenta de pe telefonul tau
  • cum te poate ajuta asta

Cum trimiti sms de urgenta de pe telefonul tau mobil

Ca sa fie clar sms de urgenta nu se trimite catre 112 ci se trimtite catre o lista de prieteni. Lista asta de prieteni se predefineste inainte. Aceasta optiune exista atat pe telefonelee Andreoid cat si pe telefoanele cu iOS. Hai sa ve explic cum functioneaza facilitatea asta si cum va poate ajuta. O sa ma refer la telefoanele Android.

Odata ce ai activat aceasta functie din meniu trebuie sa alegi catre ce persoane se va trimite sms-ul de urgenta. Dupa ce ai facut asta lucrurile devin esxtrem de simple. Trebuie doar sa apesi de 3 ori butonul lateral al telefonului. Butonul lateral e cel care aprinde si stinge ecranul si cel care opreste telefonul. Anumite modele de telefoane au acest buton pe spate.

In acel momentul telefonul trimite un sms catre persoanele selectate. Acest sms contine locatia la momentul cand ai trimis sms-ul. Telefonul mai poate trimite si o inregistrare audio cu tine si 2 fotografii facute automat cu camera din faat si cea din spate a telefonului. Asta daca ai activat aceasta functie din meniul telefonului atunci cand ai activat functia.

De fiecare daca cand apesi de trei ori ace buton telefonul va trimite aceste informatii persoanelor selectate.

Aveti mai jos un film in care vi se explica cum activati aceasta functie:

Cum te poate ajuta asta

In primul rand mesajul e silentios, iar atacatorul nu isi va da aseamna ca ai anuntat pe cineva. Asta daca e un caz similar cu cel de la Caracal, de exemplu. De asemenea, optiunea e foarte buna daca nu poti suna sau trebuie poti face foarte putine miscari.

E bine sa activati aceasta optiune copiilor si persoanelor in varsta in mod special. Asta pentru ca nu e foarte usor sa atsezi locatia ta atunci cand dai un sms sau faci un apel. Nu toti utilizatorii de telfoane stiu sa taaseze locatia.

Daca ti-a placut articoul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Ce sa faci cand iei masina la ocazie

Un comentariu la „112 – setare sms de urgenta”

Lasă un comentariu