1911 – numar de urgenta atacuri cibernetice

Da, ati citit bine, 1911 este numarul de urgenta in caz de atacuri cibernetice. Guvernul prin CERT-RO (Centrul Naţional de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica) a lansat un serviciu cu program zilnic de la 6 la 22 (in zilele lucratoare). Oricine se simte ca a fost victima uni atac cibernetic poate primi suport specializat.

Mai multe detalii despre numarul de urgenta 1911

Numarul de urgenta 1911 este un numar gratuit apelabil din orice retea de tefonie. Serviciul a fost lansat pe 2 mai si doreste sa ofere suport specialzat persoanelor care se simt victime ale unui atac cibernetic.

O persoana care este tinta unui atac cibernetic va suna la numarul de telefon 1911. La captul firului va rapsunde un specialist CERT-RO. Specialistul va afla care e problema si apoi va oferi consiliere pentru diagnosticare si remediere a problemei.

Serviciul a fos timplementat deoarece in Romania exista o educatie precara in ceea ce priveste securitatea cibernetica.

In lume se pierd anual 420 de milairde de dolari ca urmare a atacurilor cibernetice. Atacurile cibernetica au diverse forme de manifestare. Cele mai recente forme de manifestare sunt:

  • virusul Scranos,
  • -pagini de phising in care utilizatorii isi declara datele de conectare la banci etc.

Astfel de atacuri de phising vizeaza sustragerea banilor din conturile victimelor.

Costurile pentru punerea in functiune a acestui serviciu au fost de 1 milion de euro. Se preconizeaza ca pe viitor sa se extinda acoperirea serviciului la 24 de ore pe zi si 7 zile pe saptamana.

Daca ti-a placut articolul t invit sa-l citesti sipe urmatorul: Scranos un nou “prieten” virtual.Lasă un comentariu