Accident de avion solutie de salvare

Vedem in ultimul timp ca accidentele de avion sunt din ce in ce mai dese. Asta e motivul penturcare un fost inginer in aeronautica a investat o solutie de salvare. Subiecte focus in articol:

  • care e solutia de salvare in caz de accident de avion;
  • de ce solutia asta va salva vieti

Care e solutia de salvare in caz de accident de avion

Auzim tot mai des de accident de avion. Motivul este inmultirea numarului de curse. Cerul se aglomereaza din ce in ce mai mult. Datorita ieftinirii biletelor de avion lumea prefera sa zboare decat sa mearga cu alte mijloace de transport.

De exemplu: daca vrei sa mergi de la Bucuresti la Iasi cu o masina diesel care consuma putin te va costa in jur de 200-250 de ron. Cu trenul te va costa in jur de 160-170 de ron. Cu ambele mijloace de transport faci 5-6 ore pana la Iasi.

Avionul, daca iei bileltele cu 1-2 saptamani inainte te va costa intre 100 si 250 de ron. Durata calatoriei este de numai 1 ora si te poti duce si intoarce in aceiasi zi si sa-ti rezolvi si problemele.

Datorita accidentelor, un inginer in aeronautica a inventat un container de salvare. De fapt, carena avionul e detasabila, iar in caz de accident ea se desprinde de restul avionului. Folosind un sistem de parasute carena impreuna cu pasagerii aterizeaza in siguranta pe sol.

De ce solutia asta va salva vieti

Soutia va salva vieti pentru ca la momentul asta nu exista o solutie mai buna ca asta. Singura problema pe care o vad eu este adoptarea solutiei de catre industrie. De asemenea, sistemul de parasutare nu poate fi controlat. Asta inseamna ca, in caz de accident de avion, carena va ateriza oriunde. Pe varf de munte, intr-un lac, intr-o padure etc. Locuri care nu sunt foarte prietenoase.

E posibil ca acest container sa salveze vietile in prima instanta, dar sa nu ajute foarte mult ulterior. Desigur ca se astepata ca echipele de interventie sa actioneze rapid.

Ai aici un film care iti arata cum functioneaza sistemul;

accident de avion

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Digitalizarea in supply chain

Lasă un comentariu