Accidentul din Ialomita – probleme grave cu soferii

Accidentul din Ialomita ne arata inca odata ce probleme nasoale sunt pe sosele. Subiecte focus in articol:

  • accidentul din Ialomita releva probleme grave cu soferii;
  • ce e de facut

Accidentul din Ialomita releva probleme grave cu soferii

Accidentul din ialomita arata ce probleme avem pe drumurile publice. Asta este cel mai grav accident de la inceputul anului pana acum in care au rezultat multe victime.

Din punctul meu de vedere problema apare primordial de la lipsa infrastructiurii rutiere. Aici la infrastructura rutiera includ atat drumuri cat si lipsa parcarilor pazite pentru tiruri. Sunt legi care interzic soferilor profesionisti sa conduca un numar mare de ore pe zi. Nu o sa intru in tehnicalitati aici, dar soferii profesionisti au nevoie de odihna. Iar legea e facuta in asa fel incat sa le ofere aceasta posibilitate. Problema care apare e aplicarea legii si controlalele care se fac superficial.

Aici ma refer atat la cele in trafic cat si la cele la sediul companiei. Ma refer, de asemenea, la controalel facute de firma la activitatea soferilor lor. Si nu ma refer aici neparat doar la soferii de tir. As vrea sa ma refer si la soferii de microbuze. Nu stiu daca ati mers cu microbuze, dar daca nu, va spun ca 99% din soferii cu care am mers conduc ca nebunii. Eu cu turismul nu am curaj sa merg si sa fac manevrele pe care le fac soferii aia. Iar asta se intampla cu microbuzul plin de oameni. In general, soferii de micribuze si dubite conduc tare si agresiv. Cand lucram in curierat aveam multe daune ale masinilor pe fata dreapta. Asata pana cand am incpeut sa merg cu soferii in proba. Adica, inainte de angajare, faceam o proba cu ei ca sa-i vad cum merg. si aveam un formular de evaluare.

Ce e de facut

Nu stiu daca in firmele private de transport persoane se face asta, dar ar trebui, ma refer la controale in traseu. Si ar trebui evaluati periodic soferii. Iar asta se poate face foarte simplu: cineva pe care soferul nu il cunoaste merge cu el in cursa. Ca si pasager. Si scopul este sa evalueze, pe baza unor criterii clare, cum conduce acel sofer. Ataat din punct de vedere siguranta cat si eficienta, uzura masina etc.

Daca nu pot face oamenii de la voi din firma asta puteti apela la mine sau la altii sa faca astfel de teste. La fel pot face si autoritatile, dar nu cred ca e dornic cineva sa faca asta din partea autoritatilor.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Taximetristii amenintati de un nou flagel

Un comentariu la „Accidentul din Ialomita – probleme grave cu soferii”

Lasă un comentariu