Agendele analogice nu mor

Agendele anaogice, daca nu stii ce sunt alea sunt agendele alea cu foi de hartie pe care scrii cu pixul. Pixul analogic desigur. Intr-o lume invadata de digital agendele analogice supravietuiesc miraculos.

In articolul acesta voi aborda urmatoarele aspecte:

  • de ce supravietuiesc agendele analogice
  • urmele de analog in viata noastra digitala din viitor

De ce supravituiesc agendele analogice

De apoapre 20 de ani suntem invadati de tehologie digitala. Lumea s-a facut digitala. Inca din anii 2000 ne-au invadat laptopurile si mai apoi telefoanele mobile. Cu toate ca unii se asteptau ca agendele analogice si pixurile sa dispara ele continua sa existe.

La urmatoarea sedinta la care va duceti as vrea sa va uitati sa vedeti cati din cei prezenti la sedinta nu au agenda si pix. Vin cu ele la sedinta cu toate ca toti au laptopuri si telefoane mobile. Din considerente de confort multi oameni inca prefera sa scrie cu un pix intr-o agenda.

Aici se bat 2 concepte. Pixul pe hartie e mai usor de folosit la colectarea infrmatiilor, dar mult mai greu de stocat si de gasit informatia ulterior. Daca lucrezi ordonat si stii sa folosesti agenda atunci gasirea informatiei nu e chiar atat de grea. Apropo, stiati ca 80% dintre oameni nu stiu sa foloseasca agenda?

Al doilea concept este ca pe laptop nu e atat de comod sa colectezi informatiile in scris, dar sunt mai usor de gasit si de stocat. Am zis in scris pentru ca folosind un laptop poti sa colectezi informatia audio sau video. Colectarea audio sau video a informatiei e mult mai usoara decat sa scrii cu pixul pe o hartie. Nu e folosita pentru ca nu e perceputa ca fiind facila.

Urmele de analog in viata noastra digitala din viitor

Trebuie sa plecam de la urmaotrul adevar: toata lumea din jurul nostru este in fomat analog. Plantele sunt in format analog, pamantul e analog, aerul e analog…totul e analog in jurul nostru.

Cu toate astea noi am trecut la digital incercand sa ignoram analogul din jurul nostru. Analogul va exista in continuare si in lumea digitala viitoare. Agendele analogice si pixul vor exista si in viitor. Eu inca nu am vazut un manager fara agenda sau un lucrator la birou fara pix, hartie si bileletele lipicioase (din alea galbene) pe care sa scrie ce are de facut.

As vrea sa vad pe cineva care doreste sa fie doar digital si sa si reuseasca asta pentru 30 de zile. Nu cred ca se poate inca.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Logistica simplificata mobila din carton

2 comentarii la „Agendele analogice nu mor”

Lasă un comentariu