Aglomeratie la fantana Miorita – prostie sau comoditate

In fiecare dimineata e aglomeratie la fantana Miorita din nordul Bucurestiului. Sunt sigur ca nu e un caz singular. Subiecte focus in articol:

  • aglomeratie la fantana Miorita – prostie sau comoditate
  • ce solutii sunt

Aglomeratie la fantana Miorita – prostie sau comoditate

In fiecare dimineata daca mergi pe DN1 si vrei sa intri in bucuresti e aglomeratie la fantana Miorita. Si nu e din cauza lucrarilor care se fac acolo. Nu stiu ce dracu de lucrari se fac pentru ca acum 2-3 ani au renovat-o. O mai vrea si Firicica sa mai sifoneze niste bani.

Sa va explic cum sta situatia: cand se vine dispre Otopeni sunt multi oameni care vor sa faca stanga dupa ce trec de intersectia de la Baneasa. Toti oamenii astia fac stanga imediat dupa fantana Miorita. Acolo traficul e nasol si pe un sens si pe altul si ajung cateodata sa blocheze si prima si a doua banda de circulatie. Asta proveoaca congestii si probleme celor care vor sa circule inainte. Congestiile sunt provocate de faptul ca e prea mic spatiul ala unde trebuie sa astepti sa faci stanga. Problema e si mai complicata pentru ca masinile se aseaza pe 4-5 randuri paralele asteptand sa se faca loc sa faca stanga. Asta ii pune in pericol pe ei si pe cielalti participanti la trafic.

Acolo sunt 3 benzi de circulatie pe fiecare sens, dar dimineata se circula bara la bara. Se circula nasol atat pe sensul de intrare in Bucuresti cat si pe sensul de iesire din Bucuresti. Asta pentru ca vin oameni la munca in Bucuresti si se duc oameni catre zona de nord la munca.

Ce solutii sunt

Totul tine de inteligenta oamenilor care stau la acea coada. Din punctul meu de vedere acea coada nu ar trebui sa existe. Asta pentru ca nici 700 de metri e intersectia de la Casa Presei, care e cu sens giratoriu. Adica, daca mai mergi 700 de metri, poti sa intorci in siguranta la sensul giratoriu. Sa faci stanga acolo la fantana Miorita e perciulos si asa cum va spuneam se blocheaza si circulatia.

Sa intorci la sensul giratoriu de la Casa Presei e safe si nici nu se incurca circulatia. Ca si timp probabil ca e acelasi lucru pentru ca timpul pe care il pierzi asteptand sa faci stanga e acelasi cu cel care te-ai duce pana la Casa Presei si ai intoarce acolo.

Sunt sigur ca nu e singura situatie in care oamenii, daca isi pun un pic mintea la contributie, vor depasi o situatie periculoasa fara sa piarda nimic. Si ii ajuta si pe ceilalti participanti la trafic.

Daca ti- aplacut articolul te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Batalia dintre service-urile auto si asiguratori – partea a doua

3 comentarii la „Aglomeratie la fantana Miorita – prostie sau comoditate”

Lasă un comentariu