Amazon ataca piata cu Amazon Delivery Partner

O noua oportunitate de a castiga bani cu Amazon este Amazon delivery Partener.

Dupa cum stiti antreprenorii isi puteau deschide afaceri in market place-ul Amazon vanzand produse sau publicand carti. Si in Romania au aparut astfel de afaceri, cei care isi deschideau afaceri de genul acesta erau numiti “amazonieni”. Unele afaceri au fost de succes, dovada pentru asta fiind nenumaratele seminarii si cursuri puse la dispozitie de cei care au reusit intr-un astfel de business.

Amazon vine acum cu ceva nou pentru antreprenorii care vor sa intre pe zona de logistica. Se cheama Amazon Delivery Partener si este un program prin care poti incepe un serviciu de livrari “chiar daca nu ai experienta logistica” asa cum declara cei de la Amazon. Serviciul este disponibil momentan in Statele Unite, iar Amazon zice ca antreprenorii pot castiga pana la 300.000 de dolari anual intr-un astfel de business.

Pe masura ce livrarile de produse cresc odata cu business-ul, Amazon se uita catre alte canale alternative de scalare a operatiunilor logistice. Amazon spune ca partenerii isi pot incepe propria afacere de livrare cu un capital mai mic de 10.000 de dolari.

Investitiile in logistica pentru un magazin de talia Amazon sunt foarte mari si, de aceea, orice varianta alternativa care sa reduca costurile si sa permita retailerului sa utilizeze banii in dezvoltarea core business-ului este extrem de apreciata de management.

Odata cu lansarea acestui program vechii parteneri ai Amazon pe zona de livrari nu vor pierde business, noi actori intrati in sistem pe zona de fulfillment si delivery vor prelua volumele suplimentare generate de business si zone noi dezvoltate in retea.

Programul reprezinta un mare avantaj pentru antreprenorii care doresc sa inceapa un business in logistica deoarece Amazon are capacitatea de a furniza volumele necesare pentru ca un astfel de business sa fie rapid profitabil. Inceperea unei afaceri in logistica este destul de problematica, deoarece atingerea masei critice poate dura mult timp. In timpul asta antreprenorul pierde bani.

Nu s-a anuntat inca momentul in care programul va trece Atlanticul catre Europa. Amazon inca nu e prezent cu magazinul lor in Romania, deci antreprenorii romani vor mai avea de asteptat pana cand programul va fi disponibil si in Romania.2 comentarii la „Amazon ataca piata cu Amazon Delivery Partner”

Lasă un comentariu