Amazon si-a lansat nava mama drona

E o gluma, desigur, Amazon inca nu are o nava mama drona….asa cum ziceam inca. Baiatul asta care a facut filmultul asta este un japonez si il cheama @zozi009 (e identitatea lui online pe Twitter).

Cum ar arata realitatea asta cu nava mama drona Amazon?

Cred ca asa cum si-o imagineaza baiatul asta, adica un aparat zburator in care sunt incarcate livrarile Amazon. Nava merge deasupra unei zone si lanseaza drone care livreaza pachetele la destinatie.

Dupa livrare dronele se introc la nava mama si se reincarca sau preiau o noua livrare. Chiar daca momentan ete imaginatia unui artist pe Twitter, e foarte posibil ca scenariul asta sa functioneze.

Momentan livrarile cu dronele chiar daca au fost super promovate de Amazon nu prea se intampla in realitate. Asta din cauza mai multor limitatri tehnice, principala limitare fiind autonomia dronelor.

Solutia asta cu nava mama drona rezolva oarecum problema autonomiei dronelor pentru ca distanta de livrare dintre mama nava si locatie va fi mica. De asemenea, e foarte posibil ca licrare sa ii ia unei drone doar 5 minute de la mama nava.

E ca si cum ai pune un depozit zburator la care dronele se intorc si iau marfa.

Va deveni vreodata realitate nava mama drona?

Mie unul mi se pare o idee fezabila atata timp cat viteza navei mame drona este suficient de mica pentru a survola o anumita zona. De asemenea, trebuia ca nava mama drona sa aiba capacitate mare de transport. Asta ii permite sa lanseze multe drone deasupra unei zone.

De asemenea, ar trebui ca procesul asta care se intampla in nava mama trebuie sa fie automatizat. Asta se poate realiza cu ceva costuri, caosturi care pot fi suportate de gigantii tehnologiei.

Filmul navei imaginat de artistul japonez:

Daca ti-a placut articolul te inviti sa-l transmiti si prietenilor tai de pe retelele sociale si sa-l citesti si pe urmatorul: Cum isi optimizeaza altii costurile de logistica

3 comentarii la „Amazon si-a lansat nava mama drona”

Lasă un comentariu