Amazon si Apple in vizorul UE dupa Google

Dupa cum sitit UE a dat niste amenzi usturatoare Google dupe ca a costatat ca gigantul american a incalcat legile. Ultima amenda a fost de 1.5 miliarde euro pentru practici abuzive si abuz de pozitie dominanta.

Amazon, Apple si Facebook se pare ca intra in vizor

Amazon se pare ca este in investigatii deoarece a facut uz de datele pe care le are in platforma marketplace. A folosit aceste data pentru a concura neloioal magazinle mici prezente pe platforma. Logistica complexa a Amazon face ce preturilor produselor vandute de ei sa fie cateodata mai mari decat la competitorii mai mici. Unii dintr ecompetitori pot avea preturi mai mici si datorita pozitiei geografice sau unei logistici mai simple.

Seful antitrust al UE Margrethe Vestager, a spus ca “o să examineze o reclamație pe care Spotify Technology SA a adresat-o pentru magazinul de aplicații Apple și a spus că va analiza si potențialul comportament anticoncurențial al Facebook.”

Mai multe tari au investigatii in curs impotriva Facebook in ceea ce priveste protectia datelor prin prisma GDPR.

In ultima periaoda Fecabook a recunoscut ca parole ale utilizatorilor care erau stocate necriptat pe serverele lor au fost compromise. Compromiterea a insemnat ca multi angajati Facebook au avut acces la aceste date, fara avea dreptul de a vedea si accesa acele date.

E posibil ca toate aceste amenzi sa afecteze si companiile din logistica. Asta deoarece pentru a ajunge la clientii ei folosesc reclamele Google si Facebook. De asemenea, foarte multe companii din logistica folosesc alte servicii google ca Maps sau Gmail.

Problemele pe care Maazon si apple le vor avea probabil ca vor afecta mai putin zona de logistica.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Blockchain si logistica

Lasă un comentariu