Amazon sustine Rivian

Amazon, asa cum am mai scris sustine producatorul de masini electrice Rivian. Subiecte focus in articol:

  • Amazon sustine Rivian printr-o comanda uluitoare
  • Rivian bate la usa Tesla

Amazon sustine Rivian printr-o comanda uluitoare

Am scris intr-un articol anterior ca Amazon a vrea sa cumpere Rivian (Se vehiculeaza ca Amazon cumpara Rivian). Se pare ca lucrurile nu stau chiar asa si ca Amazon investeste masiv in Rivian, dar fara a cumpara compania. Zilele trecuta a aparut pe sursele internationale informatia ca Amazon a comandat 100.000 de dube electrice la Rivian. Pe langa comanda extrem de generoasa in valoare de 5 miliarde de dolari mai apare o noutate: asta este cea mai mare comanda de masini electrice din istorie.

In felul asta asta Rivian are o infuzie masiva de capital, e adevarat ca prin vanzare de produs, care il face sa fie extrem de bine pozitionat. Si daca totul merge bine va beneficia si de un capital de imagine imens. Lucrurile nu se vor opri aici pentru ca lumea va vedea pe strada masinile Rivian ceea ce va aduce alti noi clienti.

Rivian ataca o piata pe care Tesla inca nu a patruns, aceea a livrarilor si masinilor de marfa. Si asta e o piata imensa cu o dinamica mai mare decat piata de masini personale. Adica masinile de livrari din companii sunt inlocuite mai des. Asta inseamna posibilitate mai mare de business. De fapt, Rivian a intrat pe o piata pe care putini producatori de masini electrice au atacat-o.

Rivian bate la usa Tesla

Rivian are posibilitatea de a deveni al doilea mare jucator pe piata masinilor electrice dupa Tesla. Asta cu sustinerea directa a Amazon. Sunt convins ca si alti clienti vor comanda masini la producatorul american.

Pentru cei care nu stiu Rivian este un producator de vehicule 4×4 full electrice. Vehiculele astea au performante bune si aduc autonomie mare in lumea vehiculelor 4×4. Sunt, de fapt, pick-upuri cu capabilitati de offroad autentic.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Rivian – concurentul Tesla

2 comentarii la „Amazon sustine Rivian”

Lasă un comentariu