Amenzi pentru folosirea telefonului la volan

In prima zi de intrre in vigoare a noului cod rutier politia a dat amenzi . Si nu putine amenzi. Subiecte focus in artiol:

  • amenzi pentru folosirea telefonului la volan
  • o masura nu prea corecta

Amenzi pentru folosirea telefonului la volan

Ieri a fost prima zi cand au intrat in vigoare noile reguli privind folosirea device-urilor la volan. De fapt in timp ce coduci, pentru ca daca stai pe loc ai voie sa folosesti aceste dispozitive. Discutam cu cineva ieri si ma intreba daca lamasinile autonome ai voie sa folosesti dispozitivele cand masina e in miscare. Legea nu prevede astfel de situatii, iar condeptul de masina autonoma nici nu exista in codul rutier.

Preobabil, ca in urmatorii ani, va fi modificat codul rutier pentru a putea prinde si masinile autonome. In momentul ala probabi ca vei putea folosi tot felul de device-uri la volan in timp ce masina se deplaseaza.

Ieri a fost prima zi de intrare in vigoare a nolilor reguli si doar ieri au fost aplicate amenzi de 30.000 de lei in Bucuresti. Soferii prinsi ca utilizau device-uri in timpul mersului nu au fost iertati. Constatrea se poate face de catre agenti aflati pe mototcicleta sau in masina si care te vad ca utilizezi telefonul. De asemenea, se poate face costatrea si de catre agenti de politie rutiera care nu se deplaseaza ci stau in intersectii.

E destul de greu ca odata ce te-ai obisnuit sa folosesti telefonul pe navigatie si sa schimbi ruta in timpul mersuui sa te dezveti foarte usor de rutina asta. Trebuie insa sa o faci daca nu vrei sa platesti bani multi, amenzile ajung si pana la 1000 de ron.

O masura nu prea corecta

Ma refer la ce s-a intamplat ieri nu neaparat la lege in sine. Legea e corecta si e ok sa fie aplicata. Dupa cum stiti in Romania nu prea se practica avertismentul. Adica ai calcat pe bec ti-o iei nu te las ca poate a fost doar o greselea. In Romania de aplica legea in litera ei. Adica daca legea zice asa, asa se aplica din prima zi. Nu conteaza ca tu e posibil sa nu fi aflat de modificarile legislative. Conform legii nu trebuie sa te anunte nimeni, tu trebuie sa stii legile.

Asta e motivul pentru care spun ca amenzile aplicate ieri nu au fost chiar corecte. Era ok ca ieri sa se dea doar avertismente. Dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Dac ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Politia urmareste prin Bucuresti masinile infractorilor

Un comentariu la „Amenzi pentru folosirea telefonului la volan”

Lasă un comentariu