Apel de urgenta – noutati de la Google

In situatii limita efectuarea unui apel de urgenta poate fi o provocare. De aceea google vine si ajuta cu o solutie inovatoare. Subiecte focus in articol:

  • ce aduce nou google in zona apel de urgenta
  • de ce e utila tehnologia asta

Ce aduce nou google in zona de apel de urgenta

Sunt mai multe situatii limita in care nu poti folosi telefonul pentru a face un apel de urgenta. De exemplu: ai fost victima unui accident rutier si telefonul e departe de tine si nu poti ajunge la el.

Sau esti victima unei rapiri si nu poti ajunge la telefon sa suni la urgenta. In cazurile astea Google s-a gandit sa usureze modul in care poti folosi telefonul. Impreuna cu Serviciul National de Urgenta American Google a creat un meniu special in teelfonale Pixel. Tehnologia va fi extinsa si pe alte telefoane cu Android.

Tehnologia consta intr-o facilitate de apelare vocala cu niste optiuni prestatbilite. De exemplu: foc sau accident grav de masina etc. Operatorul va activa optiunea vocal si apoi va putea alege una din optiunile din meniu. Datele vor fi transmise instant catre un operator al serviciului de urgenta. Datele contin localizarea aparaturilui si tipul de urgenta, nr de telefon etc. Ulterior operatorul, in functie de situatie, va decide sa sune inapoi pe aparat sua nu.

Aceasta facilitate va fi implementata pe terminal si va putea fi activata doar in caz de urgenta printr-o comanda vocala. Datele pot fi transmise doar serviciului national de urgenta. In anumite situatii persoaan aflata in situatie de urgenta va putea vorbi direct cu operatorul.

De ce e utila tehnologia asta

Sunt multe situatii in care nu poti folosi mainile penntru a putea forma numarul de urgenta. In caz de accident membrele superioare e posibil sa fie primele traumatizate. De asemenea in caz de rapire mainile victimei sunt legate si posibilitatea de a folosi telefoane sau mijloace de comunicare e redusa catre zero.

Tehnologia asta vine sa rezolva aceasta problema. In mod cert tehnologia a fost dezvoltata pornind de la o nevoie. Iar Serviciul American de Urgenta are multa experienta in situatii limita. O asteptam pe terminale.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum verifici daca un sistem functioneaza

Un comentariu la „Apel de urgenta – noutati de la Google”

Lasă un comentariu