Asteptam Aro 4×4 sa revina

Zilele trecute discutam de aparitia unui nou camion romanesc, iar pentru a reintregi ciclul ne mai trebuie un Aro 4×4. Subiecte focus in articol:

  • cateva povesti despre Aro 4×4
  • sanse sa reinventeze cineva masina offroad

Cateva povesti despre Aro 4×4

Cand eram in facultate unii dintre profesorii nostri lucrasera la Aro. Da, eu am terminat o facultate in care studiam autovehicule militare. Nu stiu daca stiti, dar toate fabricile din industria comunista avea un reprezentant militar acolo. Omul ala era insarcinat cu calitatea, de obicei, dar avea si atributii pe linie de securitate si contraspionaj.

Daca nu stiati, in fiecare unitate militara exista un ofiter de contraspionaj. In fabricile comuniste existau astfel de oameni pusi acolo de armata. La Aro unul din oamenii aia a fost un fost profesor de al meu din facultate. Tot ca idee generala trebuie sa stiti ca Aro avea reprezentanta in Italia, Franta, Marea Britanie, Canada, Argentina, Brazilia si parca si si China. De asemeenea se livrau multe modele in tarile din orient. si la printenii din Africa.

Masinile produse in Romania erau vazute foarte bine de toti care le foloseaau. Aici discutam de Dacia, Aro, camionele Roman si multe masini miltare. Sa nu va imaginati ca in tarile astea Romania deschisese reprezentante “pe bune”. In unele din ele se livrau masini pentru a plati alte servicii. De exemplu in Canada se livrau masini la greu pentru a plati constructia centralei de la Cernavoda. De asemenea in multe tari africane si latino americane se plateau alte marfuri sau servicii.

La un moment dat cei de la Aro inregistrau foarte multe cereri de garantie e ambreiaje din Brazilia (cred ca tin bine minte). Picau ambreiajele la greu. Si pentru ca nu isi explicau de ce au trimis un om acolo. Si omul ala a constatat ca picau ambreiajele penuur ca …. aia arau cu masina. Adica legasera un plus de ea si o bagasera in brazda.

Sanse sa reinventeze cineva masina offroad

Povestile sunt povesti si nu mai stim daca sunt adevarate sau nu. E posibil ca unii din cei care au trait in vremea aia sa mai stie daca povestile sunt adevarate.

Lasand povestile deoparte trebuie sa stiti ca Aro 4×4 a fost o masina extrem de premiata. Se lupta cot la cot cu greii industriei, grei care mai exista si astazi: Land Rover, Jeep etc.

Au tot existat ceva tentative de a reinvia Aro. Tehtative pe plansa de desen mai mult decat sa fie puse in practica. Dar sperante exist! Asa cum a fost reinviat camionul romanesc e posibil ca cineva sa reinvie si masina 4×4 romaneasca.

Daca ti-a placut articolul te invit sa il citesti si pe urmatorul: Ridicarea masinilor in Bucuresti

Un comentariu la „Asteptam Aro 4×4 sa revina”

Lasă un comentariu