Audi vrea sa fie verde

Audi nu este primul constructor de automobile care construieste un SUV electric. Ei au intrat chiar tarziu in liga asta, la cativa ani dupa ce ceilalti competitori deja aveau masini electrice.

Din articol vei afla urmatoarele:

  • De ce automobilele electrice nu sunt chiar verzi
  • Ce faca Audi pentru a deveni verde

De ce automobilele electrice nu sunt chiar verzi

Automobilele electrice nu sunt asa verzi cum ne-am astepta sai fie. Cand spun verzi ma refer la cat de prietene sunt cu mediul. Daca discutam doar de masinile electrice atunci problema e relativ simpla: ele sunt verzi. Asta pentru ca nu degaja noxe in atmostfera si nu au uleiuri care sa polueze. Cu toate astea avem inca anvelope care prin uzura polueaza mediul. Bucati fine de cauciuc raman in mediu pe masara ce masina face kilometri.

Per total insa, daca ne uitam doar la autovehicul, el este mai prietenos cu mediul decat cele clasice. Daca insa ne uita pe tot fluxul de la fabrica pana la reciclarea vehiculului, automobilele electrice nu mai sunt verzi deloc.

Studiile arata ca procesul de fabricatie este cu 15-65% mai poluant in cazul masinilor electrice decat in cazul masinilor clasice. Procentul este cu atat mai mare cu ca masina este mai mare sau bateria e mai mare.

Despre partea de reciclare a masinilor dupa perioada de utilizare nu sunt inca studii care sa arate cat de verzi sunt.

Ce face Audi pentru a deveni verde

Audi a intrat tarziu in liga producatorilor de automobile verzi. A intrat anul asta cu e-Tron si vrea sa schimbe un pic conceptia oamenilor. De aceea a construit o fabrica in Belgia, langa Bruxelles. Fabrica se doreste a fi verde, adica amprenta de carbon sa fie neutra. Si doreste sa ia si o certificare de la UE care sa dovedeasca asta.

Audi vrea sa faca asta prin reducerea consumului de energia si folosirea surselor verzi pentru a produce energia necesara fabricii. Pentru asta foloseste 37.000 de metri patrati de panouri fotovoltaice care proudc intra 2500 si 3300 megawati ora pe an.

Audi este singurul producator de automobile electrice care asambleaza bateriile si masina in aceiasi fabrica. Asta ii ajuta sa controleze mai bine calitatea si sa isi mareasca eficienta. Bateriile pe care Audi le foloseste sunt formate din celule produse de LG. Asamblarea si designul pentru e-Tron sunt facute de Audi.

Aveti aici un film cu fabrica Audi:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: O masina electrica si calatoria de 92.000 de km.

Un comentariu la „Audi vrea sa fie verde”

Lasă un comentariu