Autobuzele electrice nu au mai iesit in oras la Constanta

Dupa cum stiti ieri a avut loc o furtuna violenta in zona Constanta. Orasul a fost inundat, iar primaria a decis ca autobuzele electrice sa nu mai iasa in oras. E vorba de autobuzele pe care le detine companie publica de transport.

Stirea ne spune doar de autobuzele electrice nu si de cele cu motoare cu ardere interna, adica cele diesel. Se pare ca cele diesel nu au fost restrictionate in a iesi in oras, in cursa. Iar asta ne spune multe despre tehnologia electrica. Ne spune ca tehnologia electrica pe masini e mult mei pretentiasa decat cea cu motoare cu ardere interna.

Vor lua pompierii masini electrice?

Vazand ce s-a intamplat la Constanta ma intreb daca pompierii sau serviciile de urgenta vor lua masini electrice. Pentru ca pompierii trebuie sa ajunga la urgenta si cand sunt inundatii sau incedii. Si se pare ca nu vor putea face asta cu masinile electrice. La fel si salvarea sau politia,

Se pare ca acele masini electrice vor trebui pregatite special pentru asa ceva, iar asta e posibil sa coste al dracului de mult. Ganditi-va ca prin sistemul electric al unei masini electrice circula curent de voltaj si amperaj mare, iar curentul nu face casa buna cu apa. E foarte posibil ca chiar daca acea masina sa fi fost pregatita pentru a rezista la apa sa nu poata face asta foarte bine dupa 6-7 ani, de exemplu.

Reviziile si etansarea zonelor probelematice vor costa destul de mult. pentru ca nu e vorba doar de baterii, e vorba de cabluri, de conectori si de computere. Adica de tot sistemul electric al acelei masini.

La pompieri ai nevoie de putere suplimentara pentru pompe, putere suplimentara pe care nu o poti lua din baterii (sau daca o iei le vei descarca rapid). In plus ar trebui ca sa poti realimenta rapid acea masina daca ramai fara energie. Ceea ce nu prea e posibil acum. Adca nu e posibil prea rapid, asa de rapid cum ar fi necesar.

Astept momentul cand pompierii si cei de la salvare vor lua decizia sa ia masini electrice. Sper sa nu vina prea curand acel moment!

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consult

Lasă un comentariu