Autostore – un nou mod de picking

Autostore este un nou mod de picking, un pic revolutionar as putea spune. Subiecte focus in articol:

  • autostore – un nou mod de picking
  • care sunt avantajele si dezavantajele

Autostore – un nou mod de picking

Autostore este un nou mod de pickig care ajuta la optimizarea procesului de picking. Dar, inainte, sa va povestesc ceva despre picking si alte chestii logistice.

Intr-un depozit bagi marfa si trebuie sa o scoti pe masura ce clientii iti comanda marfa. Pentru a putea face managementul produselor e nevoie sa ai un anume flux de marfa. Pentru a urma fluxul asta de marfa sunt necesare anumite operatii. Pickingul este una dintre aceste operatii, iar intr-un depozit costul cu pickingul este cel mai mare. Asta se intampla acolo unde produsele sunt multe si mici si pickingul se face la produs. Acolo unde pickingul de face la palet sau bax costurile sunt mai mici. Regula e asta: cu cat produsele sunt mai mari sau amabalarea e “mai mare” cu atat costurile sunt mai mici. Intelegeti asta cu marimea in anumite limite, pentru bunurile de larg consum. La numite produse “marimea” e o problema.

Si ma refer in continuare la costurile de picking, desigur. Principalul factor ca si marire al costurilor de picking e dat de oameni. Pentru picking se folosesc oameni, iar ei trebuie sa fie platiti pentru ca de asta vin la munca. Tinand cont de asta si de multi alti factori unii s-au gandit ca e bine sa inlocuiasca oamenii. Asta in ideea de a reduce dependenta de oameni si de a reduce costurile. Asta cu redusul costurilor e teoretica doar, pentru ca ele se reduc doar acolo unde salariile oamenilor sunt foarte mari. Acolo unde salariile oamenilor sunt mici astfel de investitii nu prea se justifica.

Deci, exista o legatura directa intre salariile oamenilor si nivelul de tehnologizare din depozit.

Autostore este un sistem care face picking folosind niste masinute, Masinutele respective se plimba pe deasupra unor rafturi si cu ajutorul unor cobluri coboara in fiecare locatie si ia de aoclo o cutie in care se afla produsele. Si rafturile si cutiile si masinile sunt speciale.

Aveti aici un film in car evedeti cum functioneaza sistemul:

Care sunt avantajele si dezavantajele

Atat avantajele cat si dezavantajele rezulta din modul in care sistemul functioneaza si e gandit. Unul din avantajele sistemului este ca e scalabil. E scalabil atat la performanta cat si la numarul de produse care pot fi stocate. Performanta poate fi scalata prin adaugarea unui numar mai mare de roboti care fac picking. Mai multi roboti inseamna mai multe produse pickuite in aceiasi unitate de timp.

Daca numarul de produse se mareste vei avea nevoie de spatiu mai mult, asta inseamna ca poti extinde sistemul adaugand mai multe rafturi si mai multi roboti.

Dezavantajele sunt date de pret si de posibilitatea de a fi hackuit. Nu o sa insist mult cu asta, dar daca vreti sa vedeti cum ma puteti contacta si o sa va explic. hackuiala asta e simplu de facut, ieftina si va poate pune sistemul in cap.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si peurmatorul: Taximetristii amenintati de un nou flagel

Lasă un comentariu