Avem locuri de parcare

Mie imi plac ideile destepte, iar partea cu locuri de parcare a fost semnalizata destept intr-un colt de lume. Subiecte focus in articol:

  • cum s-au gandit unii sa semnalizeze ca au locuri de parcare
  • de ce solutia asta e desteapta

Cum s-au gandit unii sa semnalizeze ca au locuri de parcare

In supermarketurile mari sa gasesti un loc de parcare poate fi o provicare majora. In ultima perioada, pentru a usura gasirea locurilor de parcare au aparut niste sisteme electronice care iti arata cu ajutrorul unor becuri care locuri de parcare sunt ocupate si care sunt goale.

Problema este ca sunt scumpe. Nu stiu cat de scumpe, dar banuiesc a sunt scumpe pentru ca trebuiesc trase fire, au senzori, etc. Deci, in mod cert costa ceva sa le montezi si sa le intretii.

O companie din Corea de Nord a gasit o metoda ingenioasa de a semnaliza asta. Metoda e ieftina, intuitiva si extrem, extrem de desteapta.

Niste baloane sunt legate de sol. Cand nu e nici o masina parcata baloanele se ridica in sus fiind tinute sa nu zboare de o sfoara. Fiind la inaltime pot fi vazute de catre cei care cauta locuri de parcare.

In momentul in care o masina vine sa se parcheze masina trage sfoara de care e legat balonul si balonul coboara. Astfel se vede ca locul de parcare e ocupat. Deci, doar baloanele care vor fi vizibile vor semnaliza locurile de parcare goale, care pot fi folosite.

De ce e solutia asta desteapta

Solutia e desteapta pentru ca rezolva o problema foarte ietin. Functioneaza oricand si oricum, fara interventie umana. Necesita mentenanta redusa.

In felul asta rezolvi o problema fara sa dai mii se euro pentru solutie.

Aveti mai jos filmul s avedeti cum functioneaza solutia:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Kudos -roboti Boston Dynamics pentru logistica

Un comentariu la „Avem locuri de parcare”

Lasă un comentariu