Bicilift – tansport paleti cu bicicleta

Bicilift chiar imi place. E una dintre cele mai inovatoare solutii pe care le-am vazut in ultima vreme. Subiecte focs in articol:

  • ce e bicilift si cum functioneaza
  • la ce te ajuta sistemul

Ce e bicilift si cum functioneaza

Bicilift este un sistem inovator care iti permite sa transporti paleti cu bicileta prin oras. A fost creat de o companie franceza si costa intr-un cadru de otel si 2 roti. Cadrul de otel se monteaza foarte usor sub un palet de 1200 cu 800 mm si apoi se prinde printr-un sistem simplu de cadru pe care sunt fizate rotile.

Mai departe, cadrul cu tot cu palet se prinde de bicicleta si cineva trebuie sa-i dea pedale. Simplu, usor si eficient. Bine, nu prea usor pentru cel care pedaleaza. Dar, in mod cert este mult mai eficient decat sa cari acelasi palet cu masina intr-un oras superaglomerat.

Ei zic foarte frumos, in filmul de prezentare: last mile by bike. Adica livrarea catre clientul final in centrul oraselor aglomerate sa se faca cu bicicleta.

Livrarile cu bicicleta au crescut foarte, foarte mult in ultima perioada. Acum 15 ani cand eu lucram la firme de curierat testam livrarile cu bicicleta. Iar Bucurestiul nu era asa aglomerat ca acum. Azi vezi peste tot livratori pe bicicleta pentru mancare sau curierat. Totul foarte simplu si foarte eficient.

Aveti mai jos un film de prezentare in care vedeti cum functioneaza un astfel de sistem. Ca si biciclist nu cred ca e foarte usor sa cai 500 de kg dupa tine, mai ales cand vrei sa franezi. Sunt convins ca trebuie modificate macar franele bicicletelor. Oricum cred ca si sistemul are un sistem propriu de franare. Sau asa ar trebui. Nu am remarcat din film dar e posibil sa aiba.

La ce te ajuta sistemul

Livrarea in zonele aglomerate, asta este scopul pentru care a fost creat un astfel de sistem. Adica acolo unde e foarte greu sa ajungi cu masina. Tinand cont ca transportaa un palet nici bicicleta nu mai e ce a fost. In mod cert va trebui sa stea la semafoare si nu se poate strecura usor prin trafic ca atunci cand nu ar avea paletul. Dar, mie mi se pare o solutie buna si mai eficienta decat masina.

Daca ti-a placut articolul te incit sa-l citesti si pe urmatorul: Cumpara online, ridica din magazin

Lasă un comentariu