Blockchain in transport sau cum tehnologia ajuta transportul

Blockchain in transport este urmatorul pas in care industria de transport va evolua. Citeste articolul pentru a afla urmatoarele:

  • cum se utilizeaza tehnologia blockchain in transport;
  • blockchainul ethereum este folosit pentru a monitoriza traficul prin dispozitive IoT

Cum se utilizeaza tehnologia blockchain in transport

Sunt mai multe proiecte de utilizare a tehnologiei blockchain in transport. Unele din ele se refera la monitorizarea coletelor pe tot parcursul lor . Alte proiecte merge pe idea de a face documentele de transport in timp real si de a le transfera de la furnizor la client rapid.

Inca din 2012 Xyo a dezvoltat o tehnologie prin care sa se poata folosi tagurile Iot pentru a monitoriza traficul de pe sosele. Ei utilizeaza datele si locatiile furnizate de echipamentele IoT pentru a putea monitoriza traficul.

Noutatea este data de faptul ca folosind aceasta tehnologie aplicatiile pot plati utilizatorii pentru ca furnizeaza astfel de date. Ca si principiu ideea e simpla: utilizatorii aplicatiilor platesc pentru a afla informatii de trafic, iar o parte din acesti bani se intorc la utilizatorii care furnizeaza aceste date.

Blockchainul Ethereum este folosit pentru a monitoriza traficul prin dispozitive IoT

A aparut deja o aplicatie care foloseste principiile de mai sus. Aplicatia se cheama Bulvrd si folosete tehnologia blockchain a Ethereum. Aplicatia doreste sa creeze o comunitate care sa primeasca informatii in timp real din trafic printr-o aplicatie de navigatie.

Ei utilizeaza disozitive IoT montate pe masinile utilizatorilor care transmit informatii in timp real din trafic. Utilizatorii vor fi platiti cu recompense si bonusuri electronice care pt fi folosite ulterior pentru a face cumparaturi in aplicatie. Bulvrd si Xyo au creat un parteneriat pentru a realiza asta.

Ei spun ca vor sa devina lideri in monitorizarea GPS folosind device-uri care transmit informatia prin bluetooth. Ei spun ca peste 1 milion de device-uri sunt conectate pentru a oferi aceste informatii.

Daca ti-a placut acest articol te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Roboti in supermarket

Lasă un comentariu