BMW a comandat la ZF cutii de viteze de 1 miliard de dolari

ZF, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de cutii de viteze, a anuntat ca a primit o comanda de 1 miliard de dolari de la BMW. Pe langa ZF mai produc cutii de viteze Getrac, o fabrica din grupul Ford si Aisin. Ei sunt oarecum mai cunoscuti mai existand si producatori chinezi si americani.

ZF produce cutii de viteze in special pentru producatorii de masini Europeni. Cutiile de viteza Aisin sunt preferate de porducatorii de masini asiatici.

Cine e ZF si cu ce se ocupa

Ei nu fac numai cutii de viteze, ci multe alte piese si componente pentru masini. Printre acestea se numara kit-uri de ambriaj, amortizoare etc.

Firma are afaceri globale care ajung la 37-38 de miliarde de dolaria anual. Cu toate ca nu toti producatorii au ales varianta sa cumpere cutii de viteza de la fabrici independente, firma obtine profituri foarte bune, cutiile de viteza fiind produsul lor tractor. Dintre companiile auto care isi fac singuri cutiile de viteza mentionam ; Mercedes, grupul Renaul, grupul VAG.

Cu toate astea, reprezentantii ZF, spun ca au inregistrat cea mai mare crestere de comenzi de cutii de viteza pentru motoarele cu ardere interna si hybride din istoria lor.

Ei spun ca aceasta comanda le da posibilitatea sa se poata concentra pe alte proiecte care necesita investitii mari: masinile electrice si conducrea autonoma.

Saptamana trecuta ZF a cumparat rivalul american Wabco pentru 7 miliarde de dolari.

Planuri de viitor pentru ZF

ZF declara ca pe viitor vor investi si se vor concentra pe tehnologiile de conducere autonama. De aceea au si cumparat Wabco, ei fiind mult mai avansati in acest domeniu. Totusi, ZF spune ca se va concentra pe conducerea autonoma pentru vehicule comericiale.

Motivul este acela ca tehnologia va fi destul de scumpa pentru masinile de pasageri personale incat putini oameni si-o vor permite. Pe de alta parte, la masinile comerciale investitia se va amortiza foarte rapid. Asta din cauza ca lipsa soferului va face ca acel cost sa poata fi suportat mai usor de companiile de transport.

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l citesti si pe urmatorul: Ruta China Polonia cu tir-ul

Un comentariu la „BMW a comandat la ZF cutii de viteze de 1 miliard de dolari”

Lasă un comentariu