BMW Vision Next 100 – un concept interesant

BMW Vision Next 100 este un concept extrem de interesant care are cateva tehnologii interesante. Subiecte focus in articol:

  • ce este si ce stie BMW Vision Next 100
  • cand vom vedea astfel de masini pe piata

Ce este si ce stie BMW Vision NEXT 100

BMW Vision Next 100 este un autovehicul care te teleporteaza in viitor. Conceptia viitoare a producatorilor de masini este sa iti ofere aceiasi senzatie ca si cum ai calatori cu sufrageria ta de la punctul A la punctul B.

Daca sufrageria asta arata ca o nava spatiala si se conduce si singura e cu atat mai bine. BMW zice ca vrea sa faca masini care sa conecteze soferul cu masina. Cu masina asta au dus conceptul si mai departe si vor ca aceasta conexiune sa se faca cat mai natural cu putinta.

BMW Vison next 100 este viziunea BMW despre cum vor arata masinile viitorului peste 100 de ani. Eu cred ca vom trece la drone si alte vehicule zburatoare, dar asta e alta discutie.

Ce are masina asta asa special?

La exterior prima chestie pe care o vezi se cheama “Alive geometry” si o sa vezi portiuni de caroserie din aripile fata care se misca cand masina vireaza.

Masina are un senzor pe usi si cand iti treci mana prin fata lui usile se deschid ca niste aripi. Masina e complet placata cu aur, avand inclusiv un tratament aplicat pe geamuri in aceiasi culoare. Senzatia e ca masina e dintr-o singura bucata. De fapt masina se doreste a fi o bijuterie din aur cu un diamant in partea de jos a parbrizului.

La interior nu exista afisaje, exista doar un volan care nu e volan. Volanul e format, de fapt, din 2 manere, care se retrag daca vrei asta. La o apasare de buton volanul dispare in bord si masina incepe sa se conduca singura.

Cand vom vedea astfel de masini pe piata

BMW VIsion Next 100 chiar daca e un concept, este o masina 100% functionala. Totusi o astfel de masina, asa cum arata masina asta, e greu sa o poti folosi zilnic. Nu vreau sa va stric visul, dar alive geometri e o chestie care nu va functiona bine cand intra praf si apa acolo. Iar curatarea probabil ca e o distractie majora.

Va las sa vedeti filmul si sa vedeti cum arata masina si ce poate:

De asemeena o las pe supercar blondie sa va explice cate ceva despre masina:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cum functioneaza vehiculele cu hidrogen

Lasă un comentariu