Boeing sangereaza si este in corzi

Boeing sangereaza si este in corzi, exact ca la un meci de box. Subiecte focus in articol:

  • boeing sangereaza si nu e prea bine
  • cum se anunta viitorul

Boeing sangereaza si nu e prea bine

Boeing sangereaza in urma accidententelor din Thailanda si Etiopia in urma carora au murit peste 300 de persoane. In trimestrul 2 din 2019 compania a inregistrat cu peste 35% mai putine venituri decat in t2 din 2018.

In sume nete compania a vandut de 15.8 miliarde de dolari. Compania a intrat pe pierdere anul asta, inregistrand o pierde de aproape 3 miliarde de dolari in primele 6 luni. Comparativ anul trecut avea un profit net de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Toate astea se intampla datorita accidentelor inregistrate de modelul 737MAX. Datorita problemelor compania ia in calcul oprirea productiei pentru modelul 737MAX. Peste toate astea se mai adauga si probleme la motoare la un alt model 777X, un model nou pe care doreau sa-l intorduca pe piata. Motoarele fobricate de General Electric au probleme mari si proiectul noii aeonave e intarziat.

In mod normal intr-un an bun compania vindea intre 320 si 330 de aeronave. Anul asta estimarea vanzarilor este de 170-180 de aeronave. Asta inseamna o scadere masiva pe fondul problemelor de siguranta.

Cum se anunta viitorul

Boeing sangereaza, iar rezultatele financiare spun asta foarte clar. Cu toate ca sunt probleme, in mod cert compania isi va reveni. Trebuie doar sa isi gaseasca directia de mers si sa rezolve problemele tehnice care au periclitat siguranta.

Compania e sustinuta masiv de guvernul american, chiar daca public asta nu e recunoscut. Rivalul Airbus sta bine financiar si se pare ca umple golul lasat de compani americana. Actiunile la bursa au scazut masiv, iar asta arata ca increderea investitorlor s-a deteriorat. Daca anul asta nu isi vor reveni, compania va fi nevoita sa recurga la masuri drastice. Asta pentru a reduce pierderile financiare.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: KLM a desenat avionul viitorului

Lasă un comentariu