Bugatti Chiron a spart recordul mondial de viteza

Bugatti Chiron este noua stea a marcii Bugatii. Daca nu stiati Bugatii e detina de grupul VAG si e marca cea mai scumpa din lume. Subiecte focus in articol:

  • Bugatti Chiron a depasit recordul de viteza
  • ce concurenti are Bugatti

Bugatti Chiron a depasit recordul de viteza.

Masina asta, Bugatti Chiron, a atins impresionanta viteza de 490 de km pe ora. Nu stiu daca va dati seama ce inseamna asta, dar ca sa puteti compara un avion de linie decoleaza pe la 200 de km pe ora. Obtinerea unei astfel de viteze se poate face doar pe circuit. Asta arata cat de capabila e masina si cat de bune sunt materialele folosite.

Eu as avea o curiozitate: cu ce anvelope a fost incaltata masina asta cand a atins viteza asta. Pentru a rezista la astfel de viteze anvelopele masinii trebuie sa fie speciale. Nu prea exista anvelope care sa reziste la viteze de peste 300 de km/h. Iar la 300 km/h discutam de anvelope supersport foarte scumpe.

Bugatii a fost primul constructor de autoturisme care a pus pe o masina de serie un motor de peste 1000 de cai. Iar asta s-a intamplat pe Veyron, prima lor masina dupa ce au revitalizat brandul. Brandul Bugatti a apartinut lui Etore Bugatti si a produs automobile pana imediat dupa al doilea razboi mondial. Dupa moartea proprietarului brandul a cam disparut.

Dar a fost revigorat in anii 2000 de catre VW si a doborat niste recorduri, atat tehnice cat si de pret. Astfel de masini costa peste 1 mil de euro in functie de dotari.

De fapt, aceasta incercare a fost testul pentru a vedea daca pot depasi viteza de 300 de mile pe ora. Era o limita tehnica impusa pana acum de materiale si tehnologia folosita. Si ei au reusit, de fapt, e singurul producator de masini care a reusit.

Ce concurenti are Bugatti

Toti ne ducem cu gandul la concurentii traditionali: Porche, Ferarri, Maserati si ceva producatori americani. Dar Bugatii nu se lupta cu astia, nici macar la preturi ca sa nu mai vorbim de tehnologii si reusite tehnice.

Cred ca mai degraba concurenta lor sunt supermasinile ca Koenigsegg, Morgan sau Mclaren. Astea se ridica la performantele lor si la preturile lor. Un model de Bugatiti Chiron a spart si bariera de pret fiind vandut la 2.9 mil de euro.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Cutia cu dublu ambreiaj vs cutia de la Koenigsegg

Un comentariu la „Bugatti Chiron a spart recordul mondial de viteza”

Lasă un comentariu