Camioanele autonome vor crea drumuri mai sigure

Asta ne spun cei care se ocupa de dezvoltarea camioanelor fara sofer. Bine, ei zic ca vor aduce beneficii si soferilor, dar eu nu prea vad aceste beneficii. Soferii isi vor pierde locurile de munca. Chiar daca vor mai fi oameni in cabine ei nu vor mai fi soferi, ei vor fi asitenti si nu soferi. Dar nu cred ca se va intampla nici macar asta, adica cineva sa mai fie in cabina. Pentru ca nu mai e nevoie de oameni pentru a face operatiunile pe care le poate face IA-ul care va conduce camionul. Si pentru ca aceste camioane autonome vor costa mai mult si vor fi platite din banii pe care companiile ii platesc acum pe soferi. O parte din banii astia vor merge la aceste companii care dezvolta camioane autonome.

Exista o companie in SUA, Auroara pe numele ei, carer se ocupa de dezvoltarea camioanelor autonome. Nu e singura, dar astia au facut niste chestii interesante. Ei au facut un studiu prin care au analizat 29 de accidente soldate cu victime. Pe o portiune de autostrada unde s-au produs aceste accidente ei au pus AI-ul lor la treaba si au simulat cateva din acele accidente ca sa vada cum reactioneaza AI-ul care conduce masina.

Cum a recationat AI-ul Aurora in simularea accidentelor

Ei zic ca in urma simularilor AI-ul a reusit sa evite toate cazurile simulate de accidente. Deci, daca acele camioane ar fi fost condese de AI acum acei oameni ar fi fost in viata. Asta zic ei ca a rezultat in urma simularilor. Ideea e ca simularea e una si realitatea e alta. Pentru ca oricati parametri ai putea lua in calcul in cazul unor simulari nu poti recrea ceea ce s-a intamplat acolo in realitate.

Cunoscand AI–ul, pentru ca ei l-au creat si configurat si cunoscand ce vrei sa obtii poti sa alegi simularile la care sa dea rezultate bune. Aasta e parerea mea citind ceea ce spun cei de la Aurora. E normal ca cei care dezvolta AI-uri care vor lua joburile unor oameni sa vina si sa faca astfel de demostratii. Dupa ce AI-ul va inlocui soferii va fi greu sa vezi daca acolo unde AI-ul a gresit un sofer ar fi reusit sa nu greseasca. Pentru ca stim ca si AI-ul greseste, iar greselile facute cu camioanele s-ar putea transforma in niste catastrofe.

Eu cred ca, la un moment dat, camioanele autonome vor intra in piata. La inceput timid, dar dupa aia din ce in mai feroce. Pentru ca soferii buni sunt tot mai greu de gasit.

Cumpara procedura de masurare a activitatilor din depozit;: https://logistic-specialist.com/produs/procedura-masurare-activitati-depozit/

Lasă un comentariu