Camioanele autonome vor transporta mai multa marfa

Mie mi se pare ca aceste camioane autonome nu prea fac progrese. Se tot discuta acum ceva ani despre aceste camioane autonome, dar mie personal mi se pare ca aceste camioane au cam stagnat anul asta. Nu e ceva anormal ci doar remarcam asta. Dezvoltarea acestor camioane necesita investitii mari, iar in contextul economic mondial actual banii s-au cam evaporat. Mai e si un alt motiv pe care vi-l spun la final

MIe imi plac camioaele autonome, va spun sincer. Imi plac plac pentru ca vor rezolva niste probleme din logistica. Una dintre probleme e legata de timpii de conducere si de odihna a soferilor. Cand aceste camioane vor intra pe piata firmele de transport nu vor putea sa tipa pasul cu ele.

Asta pentru ca aceste camioane vor putea merge 24/24 si 7 zile din 7 fara pauza. Practic va transporta de cel putin 2 ori mai multa marfa decat un camion cu sofer.

Camioanele autonome vor fi mai eficiente.

Reducerile de costuri pe kg, litru sau palet vor fi mari. Odata pentru ca aceste camioane vor fi mai eficiente prin faptul ca circula fara pauzele de odihna necesare soferului. Asta inseaman ca vor face mai multi kilometri, iar costurile fixe lunare se vor raporta la un numar mai mare de kilometri.

De asemenea va fi nevoie de un numar mai mic de masini si de un numar mai mic de dispeceri care sa coordoneze aceste masini. Toate astea se vor duce in costuri mai mici. Pe langa asta acea masina va putea transporta si un numar mai mare de paleti de marfa pentru ca nu va mai fi nevoie de spatiul cabinei, iar acest spatiu va fi folosit pentru a pune mai multa marfa. Din nou un plus de eficienta.

Toate astea ar trebui sa accelereze adoptia camioanelor autonome, dar eu vad ca nu se intampla asta. Cred ca se doreste sa se lege conducerea autonoma cu tehnologia electrica si de aceea cred ca se stagneaza dezvoltarea. E doar parerea mea personala!

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu