Carlos Gosn si itele tradarii

Acum 5 luni, Carlos Gosn, unul dintre cei mai mari executivi din industria auto a fost arestat. Motivele fiind ….. nereguli financiare, se pare, in Japonia.

In momentul arestarii lui oficialii Nissan au iesit si au spus ca “era prea multa putere concentrata in mana unui singur om”. Au declarat asta pe fondul unor intrebari referitoare la viitorul alinatei Renault Nissan in contextul arestarii lui Gosn. Declaratia asta mi-a atrasa atentia la momentul respectiv fara insa a o putea lega cu ceva.

Cateva detalii despre caz

Saptamana asta Carlos Gosn a fost arestat a 5-a oara la Tokyo sub aceleasi acuzatii de frauda fiscala.

Gosn este tinut in inchisoare fara posibilitatea de a discuta cu familia, In Japonia legaurile inculpatilor cu lumea exterioara sunt controlate exclusiv de judecatori. Asta pentru a evita declaratiile de presa si alte chestiuni care pot influenta ancheta.

Saptamana trecuta fiul lui Carlos Gosn a declarat presei franceze ca tatal lui a fost fortat sa semneze o declaratie scrisa doar in japoneza. Oficialii japonezi au spus ca nu exista astfel de scenarii si ca orice declaratie pe care Gosn a semnat-o a fost tradusa.

De asemenea, au aparut informatii in care Gosn acuza o tradare din interiorul companiei Nissan. Se pare ca problemele au fost declansate de o investigatie interna la Nissa. Aceasta investigatie a descoprit grave probleme financiare.

In urma acestei investigatii compania Nissan a anuntata autoritatile Japoneze.

Arestarea lui Carlos Gosn

In data de 19 Noiembrie cand aeronava cu care Gosn calatorea a aterizat la Tokya si in timp ce se facea verificarea pasapoartelor Carlos Gosn a fost ridicat de catre procurori. In timp ce Gosn discuta cu procurorii ca sa inteleaga motivele arestarii, un alt membru al bordului Nissan era arestat.

Era vorba de avocatul american Greg Kelly. Acesta aterizase pe un alt aeroprot din Tokio, Ambele aeronave, si a lui Kelly si a lui Gosn fusesera puse la dispozitie de compania Nissan. Planul initial, conform unor membri ai familiei Gosn, era sa ii aresteze pe amandoi la hotelul din Tokyo unde erau cazati. Arestarea in acelasi moment era importanta pentru ca cei 2 sa nu poata distruge documente care are fi putut periclita ancheta.

Traficul a dat este cap planurile, Gosn fiind arestat in aeroport. Kelly afost arestat intr-o parcare pe autostrada la un asa zis “control de rutina”.

Povestea va continua, in spate fiind probabil interese mult mai mari si mai gri decat se lasa se ajunga in presa.

Aveti aici video-ul in care Corlos Gosn face declaratii despre acuzatiile care i se aduc:

Daca ti-a placut articolul te rog sa-l dai si prietenilor de pe retele sociale. Te invit sa citesti si urmatorul articol: BMW a comandat la ZF cutii de viteza in valoare de 1 milard de dolari

Lasă un comentariu