Ce e acela transport multimodal

Transportul asta multimodal va fi din ce in ce mai folosit si vreau sa va explic in acest articol ce e acela transport multimodal. Cred ca stiti ca trasportul produselor se poate face in mai multe moduri:

  • transport rutier cu masini de diverse tipuri si capacitatti,
  • transport pe cale ferata
  • transport naval,
  • transport fluvial
  • transport maritim
  • transport aerian,
  • transport prin conducete

Lista de mai sus mai poate fi completata si cu altele, dar astea sunt cele mai importante. Transportul multimodal inseamna combunarea acestor tipuri de transport. De exemplu: un camion incarcat cu marfa circula o portiune de drum pe roti, dupa care e incarcat pe tren, dupa care pe bac sau barja si tot asa. Adica camionul cu tot cu marfa va circula pe o platforma pe calea ferata.

De ce e avantajos transportul multimodal

Hai sa analizam transportarea unui camion pe un vagon de cale ferata. Trenul e electric si e mai ecologic decat camionul diesel, e mai iefitn decat daca ai merge pe roti, riscul de accidente e mult mai mic si soferul e mult mai odihnit. Toate astea fac ca transportul camioanelor pe calea ferata sa fie preferat in viitor. De portiuni mai mari sau pe portiuni mai mici de drum.

Treuie sa intelegem ca lumea se indreapta spre verde, iar acest verde e foarte complicat de obtinut la camioane. Se poate cu hidrogen sau in varianta asta cu trenul. Pana cand tehnologia cu hidrogen va ajunge sa domine piata, camioanele vor fi in continuare diesel, Asta e clar, cel putin pentri mine. Si daca nu ma credeti citi articolul de acum cateva zile legat de cate statii de incarcare sa aleg pentur flota de masini electrice.

Iti recomand un soft de management parc auto facut in Excel. Il poti achizitiona de aici: https://logistic-specialist.com/produs/soft-parc-auto-in-excel-consultanta/

Lasă un comentariu