Ce e graba asta cu vigneta Firicico’?

Firicico’ fata, ce e graba asta cu vigneta? O faci pentru binele Bucurestenilor sau al tau? Doamna Firicica, desteapta satului a pus in dezbatere publica proiectul cu vigneta de intrare in Bucuresti, acum in august, cand toata lumea e in concediu. Ce e fata, graba asta cu vigneta? Vine scazamantul de la UE exact anul viitor cand sunt alegeri locale? O sa platesti bani grei la UE ca si penalizari si asta iti va afecta imaginea de cea mai deteapta primarita a capitalei?

Oricum esti singura primarita din istorie, deci oricum esti cea mai desteapta. Nu penntru ca ar da neuronii afara din capul blond ci pentru ca nu mai exista alta.

Vigenta introdusa doar asa ca putem

Cand nu esti in stare sa iei masuri de a opri real poluare si de imbunatati calitatea vietii cetatenilor apelezi la astfel de metode drastice. Si nu o faci sa vezi sa imbunatatesti calitatea vietii oamenilor, ci o faci pe sustache cand e lumea in concediu. Nu ar fi fost mai bine sa faci transportul in comun sa fie functional, asa cum ai promis in ultima campanie electorala?

Nu ar fi mai bine sa construiesti parcari la intrarea in Bucuresti? Si nu parcari doar ca sa fie ci parcari pe care sa le si foloseasca lumea?

Sa zicem ca un sofer din Ploiesti are o masina Euro 6 si trebuie sa plateasca pentru a intra in Bucuresti unde lucreaza. Dar un cetatean din Bucuresti sau Ilfov care are masina Euro3 nu va plati. Adica cel care polueaza mai mult nu plateste doar petru ca sta in Bucuresti sau Ilfov, iar cel care polueaza mai putin plateste. Ce fel de principiu echitabil e asta? Adica vrem sa reducem poluarea, dar cei care polueaza mai mult nu platesc?

Despre principiul reducerii polluarii si cum sunt afecate firmele

Cam asa functioneaza imaginatia doamnei Firicica. Cam asa emite niste principii care nu sunt principii. Orice actiuni care afecteaza o masa mare de oameni ar trebui sa aiba la baza un principiu care sa fie validat de oameni. Ori, aici, singurul principiu e ca stai in Bucuresti si Ilfov, de fapt ca ai buletin de Bucuresti sau Ilfov. Dar vream ca prin actiunea asta sa reucem poluarea.

Firmele care au masinile inmatriculate in alte judete vor trebui sa plateasca aceasta taxa. Fie ca au agenti sau masini de distributie care fac distributie in Bucuresti. Asta inseamna ca firmele care au sediul in Bucuresti si au mmasini inmatriculate pe Bucuresti vor avea un avantaj competitiv. Pentru ca nu trebuie sa plateascaa aceasta taxa. O firma care are 20 de masini pe Bucuresti, agenti si distributie, va trebui sa plateasca aproape 10.000 de euro pe an doar ca sa poata sa fac business in Bucuresti.

Daca nu esti de acord cu masura comenteaza aici impotriva masurii (spune clar ca nu esti de acord): https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1429

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Povestea nestiuta de la Apple, Tim Cook

Lasă un comentariu