Ce este adblue – masini si probleme

Daca vrei sa vezi ce este adblue poti sa afli din acest articol. Subiecte focus in articol:

  • ce este adblue si la ce se foloseste
  • solutii alternative la adblue

Ce este adblue si la ce se foloseste

Asblue este o solutie diluata de uree. Este formata din 32.5% uree si 67.5% adpa deioneizata. Adblue se introduce in evacuarea masinilor, iar acolo se combina cu oxizii de azot rezultand in final azot si apa. Bormele de poluare prevad reducerea oxizilor de azot impreuna cu oxizii de carbon.

Cu cat norma de poluare este mai mare cu atat cerintele sunt mai stricte cu privire la oxizii de azot. Adblu se pune stocheaza intr-un rezervor separat si are un sitem separat de dozare. In functie de stilul de condus o masina poate consuma mai mult adblu sau mai putin.

Datorita cerintelor normelor de poluare masina va functiona atat timp cat are adblu. In momentul in care rezervorul de adblue se va goli masina nu va mai putea fi pornita. Pentru a putea porni din nou masina rezervorul trebuie completat cu un minim de adblue. Minimul depinde de masina si de obicei esti informat de computerul de bord.

Lichidul este unul care ingheata iarna, de aceea are sistem suplimentar de incazire. Daca ramai in varful muntelui fara adblue si fara posibilitatea de a acumpara exista o solutie de a rezolva problema. Tinand cont ca este o solutie diluata de uree se poate completa cu apa in loc de adblu. Sistemul va functiona cu apa pana cand ai posibilitatea de a completa adblue.

Solutii alternative la adblue

Singura solutie existenta pe piata este filtrul de particule. Adica masinile care nu au adblu au filtru de particule, de obicei. Problema este ca filtrul de particule se incarca in timp si trebuie inlocuit. Inlocuirea nu e un proces complicat, costul acestuia este mare, insa. Un filtru de particule costa intre 2000 si 3000 de euro fara costul manoperei.

Filtrul de particule incepe sa se infunde si sa nu se mai regenereze corect dupa 250.000 de km. Adica intre 250.000 si 350.000 de km ar trebui inlocuit.

Ad blue este solutia mai convenabila din punct de vedere costuri.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Rapiditatea in livrarile de marfa

Un comentariu la „Ce este adblue – masini si probleme”

Lasă un comentariu