Ce masini electrice EV sunt pe lista in viitor

Viitorul suna electric ca sa zic asa, adica se anunta tot ma multe masini elctrice EV. Tot mai multi producatori anunta ca vor scoate modele electrice in viitor. Unele modele sunt chiar interesante. Alfa Romeo Giulia e un model care se asteapta sa fie aruncat in piata in 2025. Se va renunta la motoarele care echipeaza si masinile Ferarri, motorele termice V6 in favoarea unor platforme electrice. Se pare ca vor fi trei versiune de putere care va fi livrata: 250 de cai pentru varianta mai cuminte, ca sa-i zic asa, 800 de cai pentru varianta Veloce si peste 1000 de cai pentru varianta Quadrofolio.

Apple Titan cica va aparea in 2026, dar se pare ca tot apare, dar nu apare, de peste un deceniu. Dupa ce initial discutasera cu cei de la Hyundai pentru a realiza impreuna Titan si au anulat intelegerea in 2021, acum vor sa dezvolte singuri masini. Si vor sa le faca autonoma. Apple nu e sngurul producator de tech care dezvolta masini elctirce si Sony este si ea implicata in realizarea unui vehicul electric numit Afeela. Acest vehicul il vor produce impreuna cu cei de la Honda. Se pare ca a face masini e mai greu decat sa face telefoane si electronice.

Ce alte masini electrice EV se mai anunta

Audi A6 e-tron e anuntata pentru acest an, pentru 2023. Audi Q6 e-tron este asteptat a aparea in 2024. Un alt anunt interesant este al celor de la BMW care anunta un i5M undeva prin anul 2026. Nu stim ce putere va avea masina, dar eu nu vad de ce mai sunt ncesare chestiile asea cu M sau alte modele super sport. Candva, productia de masini cu valente supersport, era rezervata celor putini care erau capabili sa faca motoare si cutii de viteza performante.

Odata cu dezvoltarea masinilor electrice se pare ca accesul la masinile supersport e mult mai facil. Exista si acolo niste probleme de livrare constanta a puterii, dar se pare ca e rezolvabila. Tesla a rezolvat-o partial, Porche se pare ca a reusit sa o rezolva mai mult decat Tesla si vor fi si altii care vor gasi solutii. Deci nu cred ca supersportul va fi atat de special la masinile electrie, marea majoritatea avand performante foarte bune la demaraj.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consultanta/

Lasă un comentariu