Ce masini folosesc liderii de state europene

Am facut o mica lista cu ce masini se dau sefii de state din UE. E vorba de masinile oficiale. O sa incepem cu presedintele Romaniei ca asa e normal si frumos.

Presedintele Romaniei foloseste o limuzina Mercedes S500 in varianta long base. Limuzina este blindata si are compartimente speciale pentru armele garzilor de corp, frigider, televizor si sonorizare HIFI. Masina e pe benzina cu motor mare si polueaza mult.

Presedintele Frantei foloseste un DS7 Crossback. Masina a fost lansata anul trecut. Pentru cei care nu stiu DS este brandul de lux al celor de Citroen.

Presedintele Poloniei foloseste un Audi A8 Long cu pachet security. Asta inseamna blindaje si toate sotarile pentru protectie.

Presedintele Republicii Cehia foloseste o Skoda Superb editie speciala Laurent & Kement.

Presedintele Germaniei foloseste un mercedes S600. Se pare ca si Angela Merkel foloseste tot o masina din clasa S probabil 500 sau 600.

Primul Ministru din Irlanda foloseste BMW seria 7. Din informatiile pe care le am se pare ca politicienii din Irlanda prefera sa stea pe locul din fata de langa sofer si nu pe locurile din spate.

Presedintele Italiei foloseste o Lancia Thesis. Thesis este un model de lux produsa de compania italiana Lancia.

Printul de Monaco foloseste un Lexus LS600L Landaulet Hybrid. Se pare ca este singurul politician din UE care foloseste o masina hibrida.

Primul ministrul Olandei foloseste un Mercedes S-klasse. Posibil 500 sau 600 special pregatita pentru sefii de state si guverne.

Prima ministra a UK foloseste un Jaguar XJ Sentinel. Familia regala pritanica foloseste masini produse de Bentley, de obicei Arnage R sau Rolls Royce.

Ce alte masini se mai folosesc prin lume

Cea mai utilizata masina de catre sefii de state si de guverne din lume sa pare ca e Mercedes Benz S-Klasse. Cu toate astea printre sefii de state si de guverne afla si masini mai rare. De exmplu imparatul japoniei foloseste Toyota Century Royal, un fel de Rolls Royce japonez.

Probabil cea mai tare aparitie e masina presedintelui Uruguaiului, oun VW Bettle din 1987.
Putin, presedinteele Rusiei foloseste o masina fabricata in Rusia numita Aurus Senat. Aceasta masina e un fel de Rolls Royce pentru rusi.

Presedintele SUA foloseste o masina produsa de Cadillac numita Cadillac one.

Majoritatea presedintilor care au productie de masini in propria tara folosesc aceste masini. Exceptia e Romania care cu toate ca are productie de masini presedintele foloseste masina produsa de o alta companie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Boeing stia de problemele de 737Max

Un comentariu la „Ce masini folosesc liderii de state europene”

Lasă un comentariu