Ce prostii face Elon Musk prin spatiu

Elon Musk are o companie care se ocupa de diverse calatorii prin spatiu. Adica duce sateliti acolo si alte chestii. Subiecte focus in articol:

  • ce prostii face Elon Musk prin spatiu
  • ce masuri ar trebui sa se ia

Ce prostii face Elon Musk prin spatiu

SpaceX care e compania care se ocupa de calatoriile spatiale mai face si prostii. Ca sa va spun ce prostii face trebuie sa intelegeti cateva chestii inainte. In spatiu nu exista nici o lege care sa reglementeze cum se deplaseaza satelitii. Adica, cineva care plaseaza un satelit pe orbita il poate plasa pe orice traiectorie. Daca se intersecteaza cu un alt satelit trebuie ca unul din ei sa se dea la o parte. Problema e ca nu reglementeaza nimeni care e satelitul care trebuie sa se dea la o parte.

Problema e si mai delicata cand unul din sateliti nu mai raspunde la comenzi si cei care raspund de el nu recunosc asta. Se pare ca asta se intampla cu unii din satelitii companiei SpaceX. Au fost lasati pe orbita pentru ca nu mai raspundeau la comanzi. Un astfel de incident a avut loc de curand intre unul dintre satelitii SpaceX a lui Elon Musk si un satelit al unei alte agentii spatiale.

Satelitul agentiei spatiale avea o traiectorie de coliziune cu un satelital companiei lui Musk. Oficialii au contactat compania sa le zica sa mute satelitul. Ghice ce? I-a durut in dos pe oamenii lui Musk de cererea agentiei spatiale. Asa ca, aia ca sa nu se ciocneasca satelitii, au fost nevoiti sa-l devieze de la traietorie si sa ocoleaza satelitul companiei SpaceX.

Problema e destul de grava pentru ca a deplasa un satelit de pe traiectoria lui costa. Mergand mai departe se pare ca asta va deveni o problema majora deoarece SpaceX vrea sa umple spatiul cu staeliti care sa ofere internet pe tot gobul.

Ce masuri ar trenuie sa se ia

Propunerile sunt sa se reglementeze cumva activitatea in spatiul cosmic. Adica sa nu mai existe atat de multe resturi si gunoaie spatiale. La momentul actual un stetlit care se strica e abandonat in spatiu datorita costurilor mari de recuperare.

Alti sateliti sunt adusi controlat pe pamant, un fel de prabusire controlata, care duce la deteriorarea satelitului. Mai multe agentii spatiale propus o serie de legi care sa reglementeze activitatea satelitilor in spatiu si sa faca ceva reguli.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Spiritul civic – ceva ce mi-a murit de mult

Un comentariu la „Ce prostii face Elon Musk prin spatiu”

Lasă un comentariu