Ce sa faci cand iei masina la ocazie

Cand nu ai alta varianta de transport si iei masina la ocazie sunt cateva reguli care trebuie respectate. Subiecte focus in articol:

  • ce sa faci cand iei masina la ocazie
  • de ce e bine sa respecti aceste reguli

Ce sa faci cand iei masina la ocazie

Nu prea e indicat sa faci asta, dar cand nu ai alt mijloc de transport e o solutie sa iei masina la ocazie. Sunt cateva reguli simple pe care ar trebui sa le respecti atunci cand faci asta. Asta e bine pentru siguranta ta si pentru sanatatea ta.

Cand lucram la o companie de curierat unul dintre soferii de acolo a luat la ocazie un cuplu. Obosit fiind soferul a adormit la volan si a facut accident. Cuplul pe care il luase la ocazie s-a acidentat foarte grav. Asta pentru ca masina era o duba de marfa, iar ei au stat in partea drepata pe cele 2 locuri disponibile si niciunul dintre cei 2 nu a remarcat ca soferul era obosit. Un alt sofer a luat in spate inn duba mai multi oamenii urmand sa-i lase in satul urmator si a uitat de ei si i-a adus in Bucuresti. Si-a dat seama de greseala cand a deschis duba la depozit.

Regulile pe care sa le respecti sunt simple:

  • foloseste o aplicatie de car sharing daca vrei sa iei masina la ocazie. Se presupune ca oamenii de acolo sunt mai safe pentru ca trebuie sa-si lase datele de inregistrare acolo. E mai usor sa dai de ei pentur ca au nr masinii acolo si nr de telefon.
  • spune cuiva ca urmeaza sa faci drumul cu masina la ocazie si informeaza 1 -2 persoane ca ai ajuns si ca totul e bine.
  • Cand te sui intr-o masina la ocazie retine tot timpul nr de inmatriculare si trimite-l persoanelor de incredere. Actioneaza cumva ca soferul sa stie ca ai facut asta. Intreaba-l care e nr masinii chiar daca l-ai retinut inainte. Asta il va descuraja daca are de gand sa faca ceva.
  • stai tot timpul pe locul din fata de langa sofer. Poate ti se va parea o idiotenie ceea ce spun, dar e mai sigur asa. In felul asta il ai tot timpul sub supraveghere. Marele avantaj al tau este ca acea usa nu se poate bloca de catre sofer. Usile din spate au sisteme de blocare pentru a nu permite copiilor sa iasa din masina. Nu stii asta cand te urci in masina. In felul asta esti blocat/blocata acolo fara posibilitate de a iesi.
  • Nu intra in polemici cu soferul. Mai ales daca e trecut de prima tinerete. Au niste idei fixe si se enerveaza usor.
  • ai tot timpul telefonul la indemna si daca vezi ca se intampla ceva suna la 112 si lasa telefonul deschis si vorbeste cu soferul astfel incat oamenii aia sa deduca ceea ce se intampla si care e pozitia ta.
  • Foloseste o aplicatie care arata prietenilor si mebrilor familiei pozitia ta in timp real. Astfel vor sti und eai ajuns ultima oara cand ai fost online.
  • in caz de probleme suna cat mai multi oameni pe care ii cunosti si in care ai incredere. Suna la autoritati, dar fa-ti si un plan de rezerva pentru a castigatimp si a le da autoritatilor timp sa intervina. Sub nici o forma nu incerca sa intri in conflict cu agresorul. Incearca sa-i casrigi increderea. Oamenii lasa garda jos cand vad ca esti de incredere si atunci castigi timpi vital pentru tine.

De ce e bine sa respecti aceste reguli

Trebuie sa retii faptul ca regulile sunt pentru binele tau. In caz de probleme trebuie sa retii ca nu e bine sub nici oforma sa intri in conflict cu agresorul. mai ales daac esti femeie si el e barbat. Nu vei invirnge niciodata in astfel de situatii, decat daca esti campiaoan nationala la sporturi de contact.

Scopul principal este sa castigi cat mai mult timp si sa anunti toate persoanele cunoscute ca ai probleme. Asta daca deja s-a produs evenimentul nefericit. Inainte de asta insa trebuie sa faci totul pentru a evita evenimentul.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Mercedes Benz face pasi in conducerea autonoma

2 comentarii la „Ce sa faci cand iei masina la ocazie”

Lasă un comentariu