Ce sa faci in caz de grindina

Astazi in Ilfov in zona de nord a fost grindina. Grindina multa si mare de 3-4 cm diametrul. In astfel de cazuri e bine sa fii undeva in casa si sa incerci sa nu iesi afara. Pentru ca tot vorbim de logistica si masini aici o sa va spun ce sa faceti in caz de grindina ca sa protejati masina.

E bine ca masina sa stea in garaj sau sub o acoperitoare care sa o protejeze. Desigur ca asta nu e tot timpul posibil. In astfel de cazuri cand masina sta neprotejata afara e necesar sa iei alte masuri. Ati putea crede ca sub copaci masina e bine protejata, dar e posibil sa nu fie. Crengile copacilor se pot rupa din cauza gridinei si pot cadea pe masina. In cazul asta daunele sunt mult mai mari decat in cazul grindinei.

Ce sa faci in caz de grindina sa protejezi masina.

In cazul in care masina e intr-un loc in care nu poate fi protejata e bine sa o acoperiti cu paturi. Paturile vor trebui sa acopere parbrizul, plafonul, capota, luneta si portbagajul. Asta inseamna cam toate zonele cu expunere maxima. In functie de pozitia masinii vor mai fi expuse si alte zone. Aceste zone ar putea fi portierele laterale sau geamurile latelale.

O solutie mai buna decat paturile e o husa de protectie, dar in lipsa cesteia si paturile sunt foarte bune. Paturile au rolul de a amortiza loviturile produse de bucatile de gheata care cad din cer. Aceasta gehata poate sparge elementele vitrate ale masinii. De asemene,a poate provoca mici indoituri in tabla masinii.

Aceste indoituri vor fi multe si vor strica aspectul masinii. De obicei aceste daune provocate de grindina nu sunt usor de remediat si o sa coste destul de mult. Asigurarile Casco asigura astfel de venimente dar reparatiile va vor bloca masina cel putin 3 -4 zile in service.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Masinile fara RCA se radiaza

Un comentariu la „Ce sa faci in caz de grindina”

Lasă un comentariu