Ce se va intampla in logistica in 2022

Anul 2022in logistica se pare ca nu va fi unul foarte bun, sau cel putin astea sunt asteptari specialistilor. La nivel global se astepata o crestere a PIB-ului global de 7.1% si se prognozeaza o revenire in forta a economiei dupa pandemie.

Da, specialistii se asteapta ca pandemia sa se termine, iar economia sa-si reia ritumul de crestere. Asta nu e bine pentru logistica pentru ca o cerere mai mare de servicii logistice la nivel global va determina o marire a preturilor. Preturi care deja s-au marit la neveluri record, cel putin la transportul naval.

Specialistii se asteapta la marirea preturilor la petrol, din nou. Valoarea pentru pretul petrolului in 2022 se asteapta sa ajunga la 150 de dolari pe baril. Asta va aduce o crestere a pretului la transport, ceea ce va genera cresteri la celelate produse si servicii.

Deci, ne asteapta alte mariri de preturi.

Ce se va intampla in logistica in 2022

Semnalul ca pandemia e aproape de sfarsit a fost dat de OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii. OMS a anuntat ca recomanda renuntarea la pasapoartele de vaccinare, certificate verzi si alte restrictii legate de pandemie. Ca e recomandat ca oamenii sa poata circula liber si fara resctrictii. Incet, incet, recomandarile astea vor fi preluate de state si implementate.

In logistica asta va genera o cerere mai mare de servicii de transport, cerere care va impuslsiona industria.

Se va genera, de asemenea, o crestere a cererii la nivel global, crestere a cererii care va genera mariri de preturi. La aproape toate produsele! Si cum maririle de preturi sunt greu de acceptat de catre oameni e foarte posibil sa vedem reduceri de marje de profit sau chiar caderea libera a unor companii.

Trebuie sa ne gandim ca au fost cateva socuri aplicate companiilor prin preturile la energie si prin forta de munca din ce in ce mai putina.

La nivel regional, cel mai probabil, vom asista la falimentul multor companii mici si medii regionale si locale. Locul acestora va fi luat de companii multinationale care sunt puternice si care pot rezista presiunii preturilor. Lipsa concurentei este foarte posibil sa duca la majorari ale preturilor. Asta inseamna ca nici in 2022 inflatia nu isi va reveni la valorile normale.

Tu ce parere ai despre toate aceste previzionari? Crezi ca se vor adeveri?

Daca ti-a placut articolul t einvit sa-l citesti si pe urmatorul: Cat tin bateriile cu Li si cum se degradeaza

Un comentariu la „Ce se va intampla in logistica in 2022”

Lasă un comentariu