Ce sunt bateriile LFP si ce beneficii au

Bateriile PFP sunt tot cu litiu, dar cu Litiu fier fosfat. Adica, din ce am inteles eu sunt ceva mai evoluate decat bateriile Li Ion sau Li Nichel Coalt. Ce inseamna mai evaluate? Se zice ca au densitati mai mari si ca in felul asta se poate obtine o greutate mai redusa a lor. Greutate mai redusa a bateriilor inseamna si o autonomie mai mare, deoarece motorul nu trebuie sa mai care atata greutate.

O astlel de baterie ofera o autonomie mai mare la dimensiuni mai mici. Dimensiunile mai mici ale bateriei inseamna si mai mult spatiu pentru ocupantii masinii. Iata un alt benefficiu.

Ce alte beneficii au bateriile LFP?

Bateriile LFP suporta mai multe cicluri de incarcare descarcare. Cam cu 20-30% mai multe cicluri decat bateriile celelalte. Un alt aspect important este faptul ca aceste baterii nu iau foc daca se produce un scurt circuit. Pentru ca in interiorul lor nu exista oxigen. Lipsa oxigenului face ca bateria sa nu iau foc pentru ca nu exista un gaz care sa intretina arderea.

Un alt punct forte este ca rezista bine la incarcarile rapide, adica rata de deteriorare este extrem de mica in cazul incarcarii rapide. Iar noi vrem incarcari din ce in ce mai rapide.

Se pare ca bateriile LFP ar reprezenta solutia la multele probleme pe care le au maisnile electrice. Cam toate masinile care vin din China au baterii LFP. Cieilalti producatori din afara Chinei abia acum trec la tehnologia asta.

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consult

Lasă un comentariu