Ce tip de transport ai alege

As vrea sa te intreb ce tip de transport ai alege daca ai avea posibilitatea asta: transportul cu trenul ( CFR ), cu masina sau cu avionul? Eu va spun ca dintre cele trei as alege transportul cu avionul pe distante foarte lungi. Pe distante care ar lua mai mult de 5-6 ore cu masina sau cu trenul.

Eu am o problema cu transportul cu avionul si nu il foloesc decat in cazuri cand nu am alta varianta. Pentru ca prefer sa mor de mana mea avand alternative, nu de mana altora fara sa am alternative. In avion esti la mana pilotului, ca sa zic asa, fara sa ai alternative. SI eu prefer sa am alternative cand e vorba de vata mea. Dar asta e un mod ede gandire personal pe care, probabil, cei mai multi dintre noi nu il impartasesc.

Va spun sincer ca daca transportul cu trenul ar fi bun in Romania eu l-as folosi la greu. Din doua motive: e mai ieftin decat cu masina sau microbuzul si e mai putin obositor.

Eu as alege transportul cu trenul oricand

Am mers prin tarile Vestice cu trenul. Cu trenuri care mergeau cu 200 de km pe ora si nu simteai asta. Am mers acum multi ani de la Munchen la Berlin cu trenul si cei 580 de km i-am facut in 2.5 ore. Cu masina ii faci cam in 5 ore si ceva.

Dupa 5 ore de condus nu mai esti fresh, resimti oboseala. Dupa 2 ore de mers cu trenul esti fresh, nici nu simti asta. Erau in tren o gamada de oameni cu laptopurile rezolvandu-si diverse probleme in alea 2 ore. Cum ar fi sa poti ajunge din Bucuresti la Cluj in 2 ore si jumatate? Ar fi interesant, nu?

Nimeni nu rezolva problema CFR in Romania, daca ar rezolva aceasta problema, transportul cu trenul ar exploda. S-ar reduce traficul de pe sosele. iar asta are implicatii majore, daca ma intrebati pe mine: Mai putini oameni decedati in accidente rutiere, costuri mai mici cu infrastructura rutiera, orase descongestionate de masini etc.

Dar nu se ocupa nimeni de CFR pentru ca CFR trebuie sa fie vandut pe nimic, stim scenariul l-am vazut si cu Petrom.

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu