Ceasuri analogice vs ceasuri digitale

Scolile din UK au inlocuit ceasurile analogice cu ceasuri digitale. Asa suna o stire care a aparut in The Telegraph. Asta s-a intamplat nu din cauza ca e o moda digitalizarea ci pentru ca…elevii nu puteau citi corect ceasurile analogice.

Se spune in stire ca elevii s-au plans ca in timpul testelor elevii nu citeau corect timpul si de aceea nu reuseau sa respecte termenele.Pe langa mistourile de rigoare pe care aceasta stire le genereaza situatia e de luat in seama.

Ce invatam noi din schimbarea asta cu ceasuri digitale

Schimbarea asta e una de substanta si care ne arata cat de digitalizata e generatia actuala. Vorbeam saptamana asta cu cineva si ii explicam ca daca nu esti pe internet nu existi. Adica, daca oamenii sub 35 de ani nu dau de tine pe internet pentru ei nu existi. iar cautarea se face simplu pe telefon, iar telefonul e tot timpul in mana.

Ce este surprinzator este ca si cei peste 35 de ani isi iau informatii de pe internet. Ma uitam zilele trecute pe Google Trends si cautam niste cuvinte cheie din domeniul medical. Daca o sa cautati medic o sa vedeti ca in ultimii 5 ani cautarile pe google dupa acest cuvant au crescut cu 250%.

Va spun asta pentru ca sistemul medical din Romania functioneaza inca pe principiul “din gura in gura”. Cresterea asta de 250% in ultimii 5 ani spune ca trendul se va schimba in urmatorii ani. Sistemul medical isi ia clientii printr-un circuit preponderent “extra internet”, dar asta nu va mai dura mult.

Schimbarea caeasurilor analogice cu cele digitale arata ca schimbarea asta e una drastica. Daca nu te adaptezi mergand cu acest curent e foarte posibil sa mori. Moartea asta e din punct de vedere business nu o moarte fizica.

Trebuie sa mai retineti ceva: volumul de informatie pe internet creste exponential. Daca nu creeam continut unic asta se va intoarce impotriva noastra pentru ca ve deveni “zgomot”. Iar oamenlor nu prea le mai place zgomotul.

Daca ti-a placut articolul te invit sa citesti si urmatorul articol: Logistia din formula 1

Un comentariu la „Ceasuri analogice vs ceasuri digitale”

Lasă un comentariu