Cei mai mari producatori de baterii

Un top cu cei mai mari producatori de baterii este un subiect interesant. Am cautat sa gasesc date si sa vi le pun la dispozitie in acest articol.

Din acest articol vei afla urmatoarele:

  • care sunt cei mai mari producatori de baterii din lume
  • cum se estimeaza ca va evolua piata de baterii

Care sunt cei mai mari producatori de baterii din lume

La nivel de tari China este cel mai mare producator de baterii din lume. China a investit miliarde de dolari pentru a castiga primul loc in lume. De asemenea va investi in urmatoarea perioada pentru a-si consolida pozitia de lider. Principalul producator de baterii din China este compania BYD.

Al doilea mare producator de baterii la nivel de companii este Panasonic. Panasonic este o companie japoneza si a devenit un mare producator de baterii dupa ce a furnizat tehnologia catre Tesla.

Un alt mare producator de baterii este tot o companie din China care se cheama Amperex Technology Ltd. Batalia se pare ca se duce intre China, care e de departe liderul mondial, Japonia si Corea de sud. LG este producatorul de baterii care incearca sa lupta cu Panasonic si companiile din China. LG a inceput sa furnizeze celule pentru producatorii europeni de autovehicule.

Cum se estimeaza ca va evolua piata de baterii

Se pare ca China va produce aproximativ 70% din bateriile electrice necesare in piata in anul 2021. La nivel de sume se estimeaza ca piata va creste de la o valoare de 10 miliarde de dolari in prezent la o valoare de 60 de miliarde de dolari in 2030.

SUA si Europa se pare ca lipsesc din joc, dar asa cum am scris intr-un alt articol Europa vrea sa intre in jocul asta. Cu toate ca nu face pasi mari initiativele exista si se pare ca se vor aloca fonduri pentru a dezvolta industria europeana. Mai mult din considerente de pastrare a competitivitatii industriei europene de autovehicule.

Din punctul meu de vedere Romania nu exista in industria asta. Nu exista nici intiative nici dorinta de a face ceva la nivel strategic. Pe langa industria asta mai e o industrie in care Romania nu misca nimic: IA. La fel ca si in industria acumulatorilor in industria de inteligenta artificiala, a masinilor autonome, Romania nu exista.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Lupta cu ERP-urile

Un comentariu la „Cei mai mari producatori de baterii”

Lasă un comentariu