Cel mai mare avion din lume

Cel mai mare avion din lume a avut primul zbor zilele trecute. A fost un zbor de test si a fost incununat de succes.

Ce caracteristici are cel mai mare avion din lume

Avionul a fost produs de compania Stratolaunch si are 227 de tone greutate (cu tot cu sarcina pe care o poate transporta). Anvergura a aripilor de 117 metri. Avionul este dublu fuzelaj si s-a ridicat prima oara de la sol luni pe 8 Aprilie 2019. Zborul de test a fost efectuat deasupra desertului Mojave.

A fost un zbor de test in care, conform declaratiilor companiei, s-au urmarit urmatoarele:

  • executarea de manevre de control a zborului pentru a calibra viteza si a testa sistemele de control, incluzand sistemul dublu de roti de rulare, manevre de rasucire etc.

Avionul este de tip dublu fuzelaj iar in portiunea dintre cele 2 fuzelaje poate transporta rachete. Avionul a fost construit pentru a ajula la lansarea pe orbita a rechetelor. Avionul a fost testat pentru 150 de minute la o inaltime maxima de 5.000 de metri.

Avionul poate atinge o inaltime maxima de 10.000 de metri si, asa cum ziceam, este destinat sa lanseze rachete pe orbita pamantului.

Avionul are 6 motoare si are nevoie de 3.6 km pentru a opri dupa aterizare. Asta face sa nu poate decola si ateriza de pe un aeroport obisnuit.

Pentru acest zbor avionul nu a carat nici o racheta, dar compania anunta ca are deja primul client care doreste sa lanseze pe orbita o racheta.

Cine este compania Stratolaunch

Compania este fondata de cofondatorul Microsoft Paul Allen si a fost fondata in 2011, Initial compania dorea sa fabrice rachete si chiar un avion spatial. Dar planurile s-au schimbat dupa moartea fondatorului Paul Allen.

CEO-ul companiei Jean Floyd a declarat ca Paul Allen “fara nici un dubiu s-ar fi simtit extrem de mandru sa vada ca avionul a zburat”. Paul Allen a decedat anul trebut inainte de a-si vedea proiectul realizat.

Aveti aici un fil in car evedeti avionul:

Daca ti-a placut articolul sigur iti va placea si acesta: Amazon si-a lansat nava mama drona

2 comentarii la „Cel mai mare avion din lume”

Lasă un comentariu