Cele mai bune chineze electrice vor veni in Europa anul asta

Se zice ca Europa este a doua mare piata de masini electrice din lume. Prima se zice ca ar fi China. Producatorii auto chinezi se dezvolta rapid pe segmentul EV, iar acum ataca puternic si pietele internationale.

Sa vedem ce model vor veni in Europa anul asta (sau au venit deja prin unele tari).

Unul dintre cele mai invoative modele se cheama HiPhi X. Trebuie sa recunoasteti ca au ales numele cu multa inspiratie. Este un SUV si concureaza cu cei mari din industrie pe acest segmeent. Are o baterie de 97 de kWh care ii ofera o autonomie maxima de 480 de km. Masina asta se vinde deja in Germania si Norvegia iar pretul este de (tineti-va bine!) 109.000 dolari pentru varianta cu 6 locuri si de 123.000 de euro pentru varianta cu 4 locuri. E interesanta strategia asta cu pretul mai mic pentru varianta cu 6 locuri.

Dupa cum vedeti nu e deloc ieftin acest model, se duce si ataca zona masinilor de lux in Europa.

Ce alte modele vor mai veni in Europa

Un alt model este Byd Seal, un model care vine sa concureze cu BMW i4, Tesla model 3 sau Polestar. Poate avea tractiune fata sau tractiune integrala si are o baterie de 82.5 kWh, baterie care ii asigura o autonomie de 570 de km. BYD vine de la Buil of Dream. Va ziceam si mai sus ca se pricep la alegerea numellor.

MG Cyberstar este un model coupe si e facut de cei de la MG, adica un brand cunoscut in Europa. Cei care nu stiati MG este un brand chinezesc. Si Polestar, care e facut de Volvo are tot actionari chinezi. Modelul va avea o autonomie de 480 de km si poate avea tractiune spate sau integrala. Nu are inca un pret, dar se astepata ca pretul sa fie cel al pietei. Fotografia de la aacest articol e a acestui model si arata chiar bine.

A cumpara o masina chinezeasca cu motor termic era o chestie de incredere. Trebuia sa ai mare incredere ca sa cumperi o astfel de masina. La masinile electrice chinezii nu mai au problema asta pentru ca masinile electrice sunt simple. Problema e la baterii (adica daca e sa ai ceva probleme de incredere), adica acolo ti-ai pune probleme de fiabilitate, dar cam toate masinile electrce din piata au baterii fabricate in China. Deci, sold!

Daca vrei sa-ti optimizezic costurile si procesele logistice te sfatuiesc sa iti arunci un ochi aici: https://logistic-specialist.com/servicii-de-consult

Lasă un comentariu