Cele mai mari nave din lume

O sa prezint cateva dintre cele mai mari nave comerciale din lume. Unele sunt inca in serviciu. Subiecte focus in articol:

  • lista cu cele mai mari nave din lume
  • Cine produce colosii astia

Lista cu cele mai mari nave din lume

Cea mai mare nava din lume are 458.45 metri lungime si 260.941 GT. Se cheama Knock Navis si a fost fabricata in 1979. Are un echipaj de 35 de oameni si iti ia cam 8-10 minute sa ajungi din partea din fata a navei in partea din spate. Este un petrolier si a fost detinut de mai multe companii.

A doua cea mai mare nava are doar 380 de metri lungime si este tot un petrolier. Ambele nave au viteza in jurul valorii de 30 de km pe ora si le trebuie cam 3 kilometri sa faca o intoarcere la 180 de grade. Elicea care le propulseaza are in jur de 10 metri in diametru.

Tot in categoria navelor mari intra si o nava care transporta gax metan si are 345 m lungime. Se cheama Q-Max. Nava fiind mai mica poate atinge o viteaza de 36 de km/h. Sunt 14 astfel de nave in circulatie la moemntul actual.

Una dintre cele mai mari nave de pasageri din lume se cheama Oasis of the Sea si are 360 de metri lungime. Se deplaseaza cu 41 km/h si poate adaposti 6296 de pasageri pe langa cei 2394 de membri ai echipajului. Nava asta a costat 900 de miliaone de euro fiind cea mai scumpa nava construita vreodata. Au fost construite 3 nave in 2009, 2010 si 2015.

Cine produce colosii astia

Sunt cateva companii in lume care pot produce astfel de colosi. Una dintre cele mai mari companii este Daewoo Shipbuilding, urmata de Samsung Heavy Industry. Ambele companii sunt sud coreene si produc nave de foarte multi ani.

Preturile sunt de la 100 de milioane de euro in sus, ajungand asa cum spus mai sus la 900 de milioane de euro pentru cea mai mare nava de pasageri.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Digitalizarea in supply chain

Un comentariu la „Cele mai mari nave din lume”

Lasă un comentariu