Cele mai scumpe masini din lume

Cele mai scumpe masini din lume nu sunt, asa cum v-ati astepta prbabil, noi. Sunt unele care au chiar 50 sau 60 de ani vechime. Subiecte focus in articol:

  • care sunt cele mai scumpe masini din lume
  • cine cumpara astfel de masini

Care sunt cele mai scumpe masini din lume

Se pare, ca cele mai scumpe masini din lume sunt Ferari. Mai multe modele de Ferari s-au vandut cu sume de zeci de milioane de euro. Masinile astea sunt cumparate la licitatie de catre oameni extrem de bogati. Trebuie sa ai niste sute de milioane de euro in cont ca sa poti cumpara o astfel de masina.

Sa va dau exemplu de cateva masini celebre prin sumele cu care au fost vandute la casele de licitatii. Da, de obicei, masinile astea sunt scoase la licitatie.

Cea mai scumpa masina vanduta vreodata a fost Fereri 250GTO. Au fost vandute 2 astfel de exemplare, una in 2018 cu 48.4 milioane de dolari si alte in 2014 cu 38 de milioane de dolari.

ferari 250gto
ferari 250 gto

Trebuie sa va imaginati ca masina asta nu are geamuri electrice, scaune incalzite, volan incalzit sau aer conditionat. Masinile au inceput sa fie fabricate in 1962. Au un motor V12 la 60 de grade cu cilindreaa de 3 litri. Motorul e aspirat si dezvolta 296 de cai. Greutatea masinii este de 950 de kg. Accelertie de la 0-100 km/h in 6.1 secunde.

Ca sa aveti termen de comparatie un Renault Megane RS cu 290 de cai are cam aceleasi performante si si costa in jur de 30.000 de dolari. Dar, Ferari asta nu pentru asta merita atatia bani. De fapt, anumite modele de Ferari sun mai scumpe dupa ce au iesit pe poarta fabricii.

Alte exemple de masini scumpe

Topul celor mai scumpe 10 masini e dominat de Ferari. In top mai apar un model de Mercedes, anume Mercedes W196. Mai apre un model de Aston Martin DBR1, un model de Jaguar numit D-Type si o masina de care probabil nu ati auzit niciodata: Duesenberg SSJ.

Un film in care vedeti Mercedes w196:

mercede w196

Un film cu Aston Martin DBR1:

aston martin dbr1

Alte modele de Ferari prezente in top: Ferari 275 GTB/C, ferari 275GTB/4*S, Ferari 290 MM.

Cine cumpara astfel de masini

Un personaj care cumparaa astfel de masini de colectie se cheama Ion Tiriac. La Tiriac Collection puteti vedea multe dintre modelele rare de masini. Sunt expuse si le puteti admira.

Dar sunt si alti colectionari celbri in lume. Unul dintre ei este Jay Leno, cunoscutul om de televiziune din SUA.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Drumuri din plastic

2 comentarii la „Cele mai scumpe masini din lume”

Lasă un comentariu