Cele mai verzi tari dupa numarul de masini electrice

Stii care sunt cele mai verzi tari dupa numarul de masini electrice utilizate? Aici sunt 2 metode de face statistica asta. Subiecte focus in articol:

  • cele mai verzi tari dupa numarul de masini electrice
  • cum se anunta viitorul

Cele mai verzi tari dupa numarul de masini electrice

Asa cum va ziceam sunt 2 metode de a face statistica asta:

  • prima metoda consta in a cuntifica numarul total de masini electrice inmatriculate/vandute in tara respectiva. Metoda asta tine cont doar de numarul asta fara a-l raporta la nimic altceva.
  • a doua metoda consta in a raporta numarul de masini electrice la numarul total al masinilor vandute/inmatriculate in acea tara.

Daca ma intrebati pe mine cea de-a doua metoda e mai corecta. Metoda asta arata si alte chestiuni decat numarul masinilor electrie.

Hai sa vedem care sunt tarile care domina topul luan in calcul ceea ce am spus mai sus. Daca ne luam dupa prima metoda tara cu cele mai multe masini este China. Dupa unele statistici in China sunt 1.2 miliane de vehicule electrice. Asta inseamna full electrice sau hibride. Se estimeaza ca 1 din 2 masini electrice vandute in lume se vinde in China. E o piata mare cu potential urias. Probabil ca vine si pe fondul poluarii masive a oraselor chinezesti. Marile orase sunt extrem de poluate, iar unul din factori este poluarea produsa de masini.

Daca luam in calcul a doua metoda, atunci topul clasamentului este detinut de tarile nordice europene. Pe primul loc este Norvegia unde mai mult de 50% din parcul de masini sunt masini electrice. Pe locul 2 este Finlanda cu aproape 40%, iar apoi urmeaza Suedia.

Cum se anunta viitorul

Viitorul se anunta, in mod cert, electric. Norvegia are in plan ca pana in 2025 100% din parcul auto national sa fie format din vehicule verzi. Daca ne uitam la cifre pentru ei se pare ca obiectivul asta este perfect realizabil.

E foarte posibil ca Norvegia sa devina prima tara verde din lume din punct de vedere al parcului auto. Romania e codasa la capitolul asta. Asta pentru ca utoritatile se implica limitat si pentru ca nu exista infrastructura pentru a incarca aceste masini. Dar, pentru binele nostru, sa speram ca lucrurile se vor schimba.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: UGV DOGO-robotul tactic

Un comentariu la „Cele mai verzi tari dupa numarul de masini electrice”

Lasă un comentariu