Cine ataca petroliere in golful Oman

Cineva ataca nave petroliere in Golful Oman si face asta pentru a demonstra ceva. Subiecte focus in articol:

  • parerea mea despre cine ataca petroliere in golful Oman
  • cum ne afecteaza asta pe toti

Parerea mea despre cina ataca petroliere in golful Oman

Golful Oman este zona prin care trec cele mai multe petroliere care aprovizioneaza lumea cu petrol din zona golfului. Se estimeaza ca pe acolo trece 30% din petrolul mondial. Pe fondul conflictului dintre Iran si SUA se pare ca au loc aceste atacuri. Conflictul asta se pare ca se intensifica pe masura ce SUA si-a pierdut aliatii traditionali in acest conflict.

Dupa cum stim aliatii Europeni ai SUA au ales sa duca mai departe intelegerea cu Iranul. Cineva ataca petrolierele care vin din Glof pentru a demostra ceva. Aici sunt 2 variante: Iranul ataca petrolierele pentru a provoca o criza de petrol si a demostra statelor care cumpara petrol din Golf ca e posibil sa raman fara marfa si fara vase. Asta e ceea ce spun americanii.

A doua varianta este ca americanii ataca vasele petroliere. Asta se cheama atac sub steag fals si este o tactica folosita de americani de multe ori. Nu neaparat in forma asta, are multe forme. Americanii au folosit asta pentru a ataca diverse state ale lumii atunci cand sanctiunile economice nu au avut rezultatul scontat. Prin actiunile astea se incerca sa se demonstreze cat de “nenorociti” sunt ceilalti. Asta pentru ca comunitatea internationala si ONU sa sustina interventii militare in zona.

Cum ne afecteaza asta pe toti

Pai suntem inca dependenti de petrol. Toti! In urma atacurilor astora pretul petrolului a crescut cu aproximativ 4%. Hai sa vedem cine are de castigat din asta.

De unde se cumpara petrol din lume asta?

Din Zona golfului, din America latina (Venezuela si celelalte tari), Rusia, Iran si cam astea sunt zonele cu zacaminte mari de petrol. Venezuela, Rusia, Iran sunt sub interdictie pusa de SUA. In toate scenariile SUA are de castigat. In toate scenariile Iran are de pierdut. Asupra noastra a tuturor se rasfrang aceste actiuni. In primul rand prin marirea pretului petorlului, iar pe termen lung prin destabilizarea din zona. Asta va duce la alte mariri de preturi. Stim ca marirea pretului petrolului duce la mariri in lant la marea majoritate a produselor.

Cine ataca petroliere in Golful Oman e cineva care are de castigat din asta in orice scenariu.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Uber Freight s-a lansat in Europa

2 comentarii la „Cine ataca petroliere in golful Oman”

Lasă un comentariu