Citroen a sarbatorit 100 de ani de existenta

Citroen a luat nastere ca fabrica acum 100 de ani, iar weekendul asta a sarbatorit asta la Paris. Subiecte focus in articol:

  • cum a sarbatorit Citroen 100 de ani de existenta
  • Cu ce ne mai incata Citroen

Cum a sarbatorit Citroen 100 de ani de existenta

Citroen a sarbatorit simplu cei 100 de ani de existenta: a adus 100 de modele emblematice pe un bulevard din Paris. Au fost lasate acolo pentru a putea fi admirate de trecatori si apoi au facut o parada prin oras. Citroen alaturi de Renault si Peugeot sunt producatori francezi de automobile. Fata de ceilalti 2 competitori Citroen este axat pe confort. Ei sunt cei care au introdus pe piata amortizoarele pe perna de aer.

Compania pune la dispozitia presedintelui Frantei masina cu care acesta se deplaseaza.

Firma a fost infintata in 1919 de Andre Citroen si prima masina abia atingea viteza fenomenala de ….65 km/h. Primul model se chema type A si a fost produs din 1919 in 1921. Cel mai recent concept Citroen este o masina electrica si se cheama 19-19 Concept. Masina asta a fost creata pentru a celebra cei 100 de ani de existenta. De aici vine si numele 19-19.

Proprietarul actual al companiei se cheama Briton Linda Jackson si este de origina britanica. Chiar daca firma este frantuzeasca proprietarul e un britanic. Asa se transeaza in business vechile rivalitati dintre tari. 🙂

Noul proprietar este la carma companiei din 2014 si este de parere ca viitorul va fi “Verde” si autonom. De fapt, Citroen si-a redefint gama in ultima parioada. Compania face parte din grupul PSA, iar de curand grupul a achizitionat si Opel.

In filmul acesta puteti vedea cateva masini emblematice pentru Citroen:

Cu ce ne mai incanta

Dac ai condus vreodata o masina de a lor ai vazut ca sunt foarte confortabile si merg catre zona premium. Mai ales modelele din gama DS. DS este un brand al lor care tinteste zona de lux, asa cum Lexus face asta pentru Totyota sau Infinity pentru Nissan.

Gamalor s-a axat foarte mult pe SUV-uri si se concentreaza in jurul conceptului acesta Au scos din gama limuzina C5 care era una dintre cele mai cunoscute masini ale lor, dar au pastrat si extins gama C4 si C3.

Va las sa vedeti in film cum arata cel mai nou concept impresionant:

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Dispozitiv de oprit masinile

Lasă un comentariu