Citroen e-C3 solutia la provocarea chineza

Citroen zice ca e-C3 va fi solutia europeana la masinile elctrice chinezesti care par sa invadeze piata europeana. Se pare ca Citroen a reusit sa faca acest model astfel incat sa aiba un pret de plecare de sub 25.000 de euro.

E anuntat a fi lansat in 2024 si va avea o baterie de 44 kWh, baterie care ii va aduce o autonomie de aproximatv 320 de kilometri.

Piata europeana e masini electrice este a doua din lume dupa piata chineza.

Problema masinilor electrice in Europa este pretul. Majoritatea clientilor se plang de pretul mare de achiztie al masinilor electrice. in Romania, chiar si cei 10.000 de euro dati de stat pretul pentru cele mai multe modele mi se pare mare. Eu nu as da peste 30.000 de euro pe un model electric (fara prima de la stat). Iar marea majoritate se duc peste pretul asta, ma refer la compacte sau mai mari.

Zilele trccute m-am dus la Mall Promenada in Bucuresti si erau multe masini Telsa la coada la supercharger. Erau cel putin 7 masini la coada. Adica stateai acolo cateva ore bune sa-ti incarci masina. Nasol zic eu! Dar daca vrei masina electrica asta e compromisul.

Singurul model de masina electira care e mai bun e la pret e Dacia Spring. Dar masina aia e destul de mica, iar pretul e mare. Fara cei 10.00 de eruo de la stat masina asta costa putin peste 18.000 de euro aproximativ, Daca scadem cei 10.000 de euro de la stat masina ajunge sa coste putin peste 8.000 de euro. Pret bunicel pentru un Matiz pe care acum mai multi ani dadeai 6000-7000 de euro.

Daca Citroen va scoate acest model e-C3 la pretul de 25.000 de euro masina asta va avea succes. Pentru ca toate masinile din clasa ei de la consurenta sunt peste 30.000 de euro. Ma refer la preturile fara prima de la stat.

Cumpara pachetul complet de proceduri de transport, contractul de trasport si alte documente importante pentru orice companie: https://logistic-specialist.com/produs/pachet-transport-complet/

Lasă un comentariu