Ckd Packaging – sau cum arata cutiile moderne

Ckd packaging este un sistem de cutii pentru paleti. De fapt, e nou pentru mine, nu stiu daca e nou si pentru altii. Subiecte focus in articol:

  • ce e Ckd packaging
  • sisteme concurente

Ce e Ckd Packaging

Ckd Packaging este un sistem de cutii care se transforma intr-o cutie de palet. Astfel de cutii se folosesc foarte mult in industria auto, dar nu numai. Nu neaparat cutii de carton, acolo se utilizeaza tot felul de cutii. Sunt, de fapt, cutii metalice sau de lemn si sunt reutilizabile, ma refer la cele din industria auto. Si se cheama gitterox.

De fapt, gitterbox sunt cele metalice. Se mai folosesc si de plastic si de lemn. Avantajul celor de plastic si de lemn e ca se impaturesc putand fi transportate mult mai usor si sunt si mai usoare ca si greutate. Au dezavantajul ca protejeaza produsele mai putin decat cele metalice.

Cutiile astea de carton sunt fixate de palet, adica sunt foarte usor de transportat. Cand ai nevoie le ridici si le transformi in cutii. Pot fi puse si unele peste altele atata timp cat curtia e plina. Nu cred ca daca cutia nu e plina cartonul acela va rezista la greutatea unui palet deasupra.

De fapt asta e principalul lor dezavantaj: ca nu pot fi suprastocate daca cutia nu e plina. Dupa cum o sa vedeti in film cutia are pereti dubli de caton, dar tot nu sunt convins ca va rezista la greutatea unui palet daca cutia nu e plina cu produse.

Un alt avantaj al lor este ca sunt mai ieftine decat cutiile de metal sau lemn si sunt, de asemenea, refolosibile. Ciclul lor de reutilizare nu va fi insa la fel de mare ca al celor metalice.

Siteme concurente

Cele mai folosite astfel de siteme sunt gitterboxii care sunt facuti din metal. Au avantajul ca sunt mai solizi si protejeaza produsele mai bine si pot fi suprestocati chiar daca sunt pline cu produse sau nu. Dezavantajul lor e ca sunt mai scumpi la transport pentru ca sunt mai grei si nu se pliaza. Dar exista si niste variante pliabile.

Ca pret de achizitie in mod cert sunt mai scumpi, dar e foarte posibil sa iasa mai ieftin pe durata de viata, avand o durata de viata mai lunga Totusi si sitemul Ckd packaging e de luat in seama.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l citesti si pe urmatorul: Spiritul civic – ceva ce mi-a murit de mult

Lasă un comentariu